Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

RJ Maskiner

Senaste programmen

Dagerns Lantbruksnytt handlar om att allt fler unga väljer att äta kött och så vänder vi tillbaka till Österlenkryddor för att se hur själva odlingen går till.
I dagens program har vi träffat Liberalernas toppkandidat i EU-valet Anna Maria Corazza Bildt, som vill underlätta för lantbrukarna och vill förbättra djurlagstiftningen. Och Lantbruksminister Kullgren vill se mer flexibilitet...
Lantbruksnytt tittar på en bäddfräs från Scanstone i dagens program där vi även rapporterar från rådsmötet i Bryssel och där den svenska landsbygdsministern, Peter Kullgren, anser att vargen måste få...
Spannmålspriserna i uppåtgående trend men åsikterna går i sär om säljläget. Frågan om NGT-grödor ännu inte avgjord och svenskarnas matvanor leder inte till hållbar konsumtion. Ny vecka med Lantbruksnytt.
Grundvattennivåerna är fortsatt på goda nivåer i större delen av landet. Om det handlar dagens program där vi även presenterar vinnaren i förra söndagens tävling och har en ny söndagstävling.
ISObus i ny uppkopplad potatissättare från AVR, Lantbruksnytt träffar Swedish Agro Machinerys potatismaskinsexpert och så besöker vi en svensk kryddodling som till och med exporterar till USA.
I dagens program besöker vi en stor demonstration av Deutz-Fahrtraktorer, arrangerad av generalagenten Moni Worldwide och så tittar vi på lite av vad BASF ska visa på Borgeby Fältdagar.
I dagens program tittar vi på hur man väljer rätt spets till harven. Sinclairsholm erbjuder mer än vad märkeshandlare har från leverantör. Och vi pratar med HIR Skåne om hur...
Svenskafoder

Senaste inslagen

Vintraktor
Ogräs i höstspannmål
Projektet stadsbruk
Vallen inför årets första skörd
Årets traktor 2018
Obrukade fältkanter
REKO-ring
Östra Sönnarslövs traktorservice 50-årsjubileum
Lennardssons maskin och lantbruk
Vårbruket hos Lyckås morötter
Deutz-Fahr nya jättefabrik
Lammlyftet
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

I dagens program har vi en rapport om spannmålsmarknaden som visar stigande priser på vete och majs samt fallande priser på soja. Och så har vi premiär för vårt måndagsprogram med en längre intervju med Erik Stjerndahl vd för HIR Skåne, som berättar om Borgeby fältdagar.