I dagens program ser ni lite olika demonstrationer från Brunnby lantbrukardagar. Och det är nu två år sedan Lantmännen maskin började representerade franska Kuhn och försäljningssiffrorna har stigit.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens program pratar vi både med lantbrukare och Yaras marknadschef angående de låga gödselpriserna. Och traktorförsäljningen i Sverige har ökat stort i år men Väderstad vittnar om en tuff...
I dagens program tittar vi närmre på hur svenska växtodlare kan anpassa sig till ett nytt klimat och så har vi intervjuat en lantbrukare som investerat i en ny spruta...
I dagens program fortsätter vi rapporteringen från fältmässan Cereals i England. De visar upp flera maskiner för jordbearbetning som kan behövas i kampen mot renkavle. Du kan även se en...
Dagens program bjuder på mer nyheter från Borgeby fältmässa. Vi tittar på bland annat holländska maskinutställare och deras tekniska lösningar. Men vi rapporterar även om en besviken allians som inte...
I dagens program summerar vi första dagen av Borgeby Fältdagar. Bland annat kollar vi några av tekniknyheterna på mässan som är intressanta för den svenska marknaden.
I dagens program får vi en exklusiv visning av den berömda Gropen på Borgeby Fältdagar. Dessutom visar vi maskiner från Hardis visning i Danmark i förra veckan.
Det har blivit stor oro på marknaden sedan det står klart att Storbritannien lämnar EU, I dagens program intervjuar vi företrädare för slakterinäringen om hur de tror sig påverkas. Och...
Senaste inslagen
Julgransupplevelse säljer bäst
Bra flyt i betkampanjen
Saffransroboten som skall revolutionera lantbruket
Styrräntan bör fortsätta ner
Euromilk Rino slår konkurrenterna på fingrarna
Beredskapssatsningar kan ge stöd för investeringar
Blåtunga lägeskoll inför våren
Fastpris på spannmål inte tillräckligt bra
Wallins traktor ökar sina traktorandelar i nordöstra Skåne
Svensk grisproduktion måste öka
JCB kör på som vanligt
Rekordår för Lyckeby
Tidigare intervjuer
Det finns flera projekt i Sverige som syftar till att öka pollinatörernas förekomst i landskapet. Mattias Hammarstedt från HIR Skåne ska berätta om några av dem i dagens måndagsintervju.
Digitalisering och transparens kommer prägla spannmålsmarknaden under de kommande åren. Det menar dagens måndagsgäst Felicia Bindekrans som är marknadsansvarig och medgrundare på Skira. Som vanligt innehåller dagens program även en nyhetsuppdatering med det senaste från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju har Anders Niléhn besök av Mattias Andersson från DataVäxt för samtal om lantbrukets digitalisering. Något som inte längre undgår någon då data används för att styra maskiner, samla in data över arbete samt göra all information tillgänglig för dem som har behov av den.
Vi har också...
I dagens måndagsintervju möter vi experten som ska spetsa LRF:s hållbarhetsarbete.
Allt fler lantbrukare satsar på solceller, men fallgroparna är många – ofta saknas kunskap och erfarenhet hos installatörerna. Vi har bjudit in Ola Carlsson från Länsförsäkringar för att ta reda på hur man enklast undviker problemen.
I dagens måndagsintervju reder vi ut vad som krävs för att sötpotatis ska bli en större gröda i Sverige. Dagens gäst är Oskar Hansson från HIR Skåne. Som vanligt blir det även en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Magnus Nilsson från Hushållningssällskapet. Han har lett ett tvåårigt projekt som studerar om man kan utesluta fosforn i startgivan för fodermajs. Det skulle kunna leda till mindre övergödning och att odlaren sparar pengar.
Stölder är ett stort problem inom lantbruket, men ny forskning visar att färre än hälften av alla brott blir polisanmälda. I dagens måndagsintervju ska Stina Bengtsson berätta mer om sin studie bland 570 lantbrukare, maskinentreprenörer och åkare.