Den här veckan var det svagt uppåt på börsen i Paris. Delvis på grund av stigande priser men även på grund av en försvagad svensk valuta.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens program berättar vi om att EU-kommissionen måste ta upp frågan om ett förbud mot pälsdjursuppfödning i EU och så sammanfattar vi några av veckans viktigaste händelser.
I lördagens upplaga av Lantbruksnytt handlar det om specialutbildade hundar i äppelodlingar och hur lantbruket i debatten om regelbördan först bör sopa rent framför egen dörr.
I fredagens Lantbruksnytt handlar det bland annat om hur LRF stödjer nationernas vilja att flytta mer makt till jordbruksrådet och om inflationens effekter på jordbrukarstöden.
Konflikter mellan markägare och myndigheter är vanligt förekommande vid vägbygge. I dagens program tittar vi på problemen vid en ny sträckning av riksväg 41 i Västra Götaland och Halland och...
I onsdagens program berättar vi att med rätt val av utsäde går kalkylen ihop, rådgivare rekommenderar det nya stödet för mellangrödor. Fortsatt god lönsamhet inom mjölk, men det gäller att...
Landsbygdsministern har inlett sitt ordförandeskap för jordbruks- och fiskerådet med marknadsfrågorna i fokus. Och vi träffar nötodlaren som tror på fler svenskodlade hasselnötter.
Den här veckan kan vi konstatera ett trendbrott på spannmålsmarknaden då priserna vände uppåt. Men enligt analytikerna är det inget som talar för att den trenden ska hålla i sig.
Senaste inslagen
Uppdaterad gräspickup från New Holland
LRF är kritiska till Marcosuravtalet
Glöggföretaget Saturnus i god tillväxt
Lantmännen ger råd till växtodlare
Julgransupplevelse säljer bäst
Bra flyt i betkampanjen
Saffransroboten som skall revolutionera lantbruket
Styrräntan bör fortsätta ner
Euromilk Rino slår konkurrenterna på fingrarna
Beredskapssatsningar kan ge stöd för investeringar
Blåtunga lägeskoll inför våren
Fastpris på spannmål inte tillräckligt bra
Tidigare intervjuer
Det finns flera projekt i Sverige som syftar till att öka pollinatörernas förekomst i landskapet. Mattias Hammarstedt från HIR Skåne ska berätta om några av dem i dagens måndagsintervju.
Digitalisering och transparens kommer prägla spannmålsmarknaden under de kommande åren. Det menar dagens måndagsgäst Felicia Bindekrans som är marknadsansvarig och medgrundare på Skira. Som vanligt innehåller dagens program även en nyhetsuppdatering med det senaste från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju har Anders Niléhn besök av Mattias Andersson från DataVäxt för samtal om lantbrukets digitalisering. Något som inte längre undgår någon då data används för att styra maskiner, samla in data över arbete samt göra all information tillgänglig för dem som har behov av den.
Vi har också...
I dagens måndagsintervju möter vi experten som ska spetsa LRF:s hållbarhetsarbete.
Allt fler lantbrukare satsar på solceller, men fallgroparna är många – ofta saknas kunskap och erfarenhet hos installatörerna. Vi har bjudit in Ola Carlsson från Länsförsäkringar för att ta reda på hur man enklast undviker problemen.
I dagens måndagsintervju reder vi ut vad som krävs för att sötpotatis ska bli en större gröda i Sverige. Dagens gäst är Oskar Hansson från HIR Skåne. Som vanligt blir det även en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Magnus Nilsson från Hushållningssällskapet. Han har lett ett tvåårigt projekt som studerar om man kan utesluta fosforn i startgivan för fodermajs. Det skulle kunna leda till mindre övergödning och att odlaren sparar pengar.
Stölder är ett stort problem inom lantbruket, men ny forskning visar att färre än hälften av alla brott blir polisanmälda. I dagens måndagsintervju ska Stina Bengtsson berätta mer om sin studie bland 570 lantbrukare, maskinentreprenörer och åkare.