Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Bonnet

Senaste programmen

I dagens program träffar vi årets leverantör av gris. Det handlar också om matvaruprisernas utveckling.
Vi inleder i vanlig ordning veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens program berätta vi om utvecklingen av den stora systemtraktorn Nexat och så sammanfattar vi några av veckans viktigaste händelser.
I dagens program besöker vi Ystad traktor & maskin i deras nya lokaler. Vi får också veta mer om hur minskat naturbete och stigande temperatur ger extra slag mot biologisk...
I dagens program handlar det om hur New Holland, trots orolig marknad, satsar på ökad produktion. Det handlar också om danska försöksresultat om kalkning i samband med rapsodling.
I Lantbruksnytt torsdag har vi träffat Österlenkryddor som är en del i svenska laget på Grüne Woche. Att använda markkartering och precisionsodling ett sätt att kapa kostnader. Något som blir...
I lantbruksnytt onsdag berättar vi att ombyggd motorväg bidrar till översvämning på odlad jord. Scandinavian Farmers ska hjälpa lantbrukare att bli mer affärsmässiga
Nya T7.300 med lång hjulbas från New Holland har nu nått Skandinavien. Den var med i Årets Traktor 2023, men hemlig medan juryn utvärderade den. Och försiktighet kan vara nyckeln...
Svenskafoder

Senaste inslagen

Fortsatt god lönsamhet inom mjölk, men det gäller att planera verksamheten noga.
Bra kalkyl för mellangrödsstödet
Odlare tror på fler svenska hasselnötter
Marknadssituationen i fokus under svenskt ordförandeskap
Soltech planerar solpark i Lyngby
Lyckad kampanj trots bakslag
Klimatförändringar, hållbarhet och villkor för försäkringar och lån
Svenska myndigheter tveksamma till virtuella stängsel
Risk för resistens i viss potatisbladmögel
Stora möjligheter med virtuellt stängsel
Årets leverantör nöt 2022
Bins pollen kan visa risk med växtskyddsmedel
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

En längre intervju med Lantmännens styrelseordförande Per Lindahl.
Företrädare för DataVäxt, Lantmännen Maskin och HIR Skåne berättar om det uppkopplade lantbruket och alla fördelar det kan medföra för ökad kontroll över såväl maskinerna som gårdens ekonomi.
En ovanligt utdragen betkampanj är avslutad. Betförsörjningschefen Birger Olsson från Nordic Sugar ska ge oss detaljerna i dagens måndagsintervju.
Sverige behöver stärka sitt skydd av jordbruksmark menar Anders Larsson, forskare vid SLU Alnarp, en av de drivande krafterna bakom föreningen Den Goda Jorden. Idag är han på besök i vår måndagsintervju. Som vanligt rapporterar vi även från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Anders Bauer växtodlingsrådgivare från HIR Skåne som berättar om vårgrödor och sortförsök.
I dagens Lantbruksnytt blir det en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden. I måndagsintervjun har vi besök av Tornums förre vd Per Larsson som idag har rollen som senior advisor på företaget.
I dagens Lantbruksnytt intervjuas Frans Brodde från HIR Skåne som pratar om precisionsodling och tjänsten Markkartering.se. Det blir också en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens program går vi igenom jordbruksstöd för 2020 med hjälp av HIR Skånes Ingemar Henningsson. Vi rapporterar också från spannmålsmarknaden.