Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Bonnet

Senaste programmen

Onsdagens program handlar om att LRF går vidare med arbetet att på sikt ta bort lokalavdelningarna ur organisationen. Och ett nytt projekt ska undersöka om artificiell intelligens kan användas för...
Smågrisbrist att vänta inom grisnäringen. Vi hör vad Svenska Köttföretagen anser om risken att antalet smågrisar minskar med upp emot 200 000. Och danska VKST demonstrerar det senaste inom tekniken...
Priserna på de internationella börserna föll i förra veckan men för svensk del gick de upp, anledningen är att den svenska kronan försvagades under veckan.
Veckans händelser sammanfattas i nyhetssvepet. Uppmärksamma tittare har möjlighet att tävla om en biljett till Borgeby Fältdagar.
Vi tittar på tjeckisk rapsoljepressning. I Sverige säljs största mängden raps till Århus Karlshamn som pressar den till olja. Lantbrukare skulle själva kunna göra det arbetet under vintern och på...
I dagens program om Gårdsinitiativet, där HKScan låter lantbrukare dela med sig av kunskap och data. Och I Danmark har man kommit längre med klimatcertifikat för lantbrukare med växtodling som...
I Lantbruksnytt torsdag berättar vi att danska Agreena hjälper lantbrukare att sälja klimatcertifikat och det kan ge betydande belopp per hektar. Varva utvecklar betestjänst för jordhälsa, vitaliserar jorden med värphöns.
Onsdagens program handlar om hur de svenska livsmedelsföretagen står inför en otroligt svår tid. Ekobot sålde slut på alla sina autonoma mekaniska radrensare, nu skall de bygga en helt ny...
Svenskafoder

Senaste inslagen

Signalgröda mot vildsvinsangrepp
Så tycker Jordbruksverket om Livsmedelstrategin 2.0
Nytt verktyg för hållbarhetsanalys
13 traktorer redo att gå till final
Verktyg som kan underlätta arbetet samt klargöra vad som är tillåtet eller ej
Limagrain har siktet inställt på Sverige
AFS på tillbakagång i Europa. Färre vildsvin insjuknar
Sigill certifierar svenska kolsänksrätter med biokol
Södra vårbruket i mål när det norra startar
900 kor med karusell
Åtta år med Seed Eye
Pressa utgifter med pelletspress
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Idag ska vi träffa Mats Jönsson, Sverige-ansvarig för Lemken. Vi har träffat honom hemma på gården där han bland annat berättar hur det är att kämpa in ett märke på en marknad som bitvis kan vara ganska konservativ.
En längre intervju med Lantmännens styrelseordförande Per Lindahl.
Företrädare för DataVäxt, Lantmännen Maskin och HIR Skåne berättar om det uppkopplade lantbruket och alla fördelar det kan medföra för ökad kontroll över såväl maskinerna som gårdens ekonomi.
En ovanligt utdragen betkampanj är avslutad. Betförsörjningschefen Birger Olsson från Nordic Sugar ska ge oss detaljerna i dagens måndagsintervju.
Sverige behöver stärka sitt skydd av jordbruksmark menar Anders Larsson, forskare vid SLU Alnarp, en av de drivande krafterna bakom föreningen Den Goda Jorden. Idag är han på besök i vår måndagsintervju. Som vanligt rapporterar vi även från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Anders Bauer växtodlingsrådgivare från HIR Skåne som berättar om vårgrödor och sortförsök.
I dagens Lantbruksnytt blir det en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden. I måndagsintervjun har vi besök av Tornums förre vd Per Larsson som idag har rollen som senior advisor på företaget.
I dagens Lantbruksnytt intervjuas Frans Brodde från HIR Skåne som pratar om precisionsodling och tjänsten Markkartering.se. Det blir också en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.