Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Bonnet

Senaste programmen

I lördagens utsändning av Lantbruksnytt handlar det om att Timac Agro nu stänger ner i Sverige. Vi besöker även Köttriksdagen där man såg potential för att öka den svenska nötköttsproduktionen.
Räntan ser ut att stabiliseras runt fyra procent framåt, något som kan bygga framtidstro i lantbruket. I Lantbruksnytt fredag handlar det även om efterspelet efter explosionen på sockerbruket.
I dagens program handlar det om HK Scans populära utbildning för unga nötköttsbönder och så berättar Ljungby Maskins marknadschef om hur de ser på marknaden just nu.
Nordic Sugar söker möjliga lösningar. Betor på plattan i Örtofta skall skeppas till Danmark men inga klara besked om när produktionen kan vara igång. Och tröskförsäljningen ökar, allt fler vill...
Svensk grisproduktion går bra och ser ut att göra det även år 2024. HKScan förklarar fördelarna i Sverige och så blir det en återblick till Agritechnica och den här gången...
Vi börjar veckan med en uppdatering i de senaste händelserna på spannmålsmarknaden. Produktionen fortsatt stilla på Örtofta. Och projektpengar att söka till framtidens växtskyddsmetoder.
I dagens program handlar det om att såväl USA som Ryssland ökar exporten av griskött, det är en nyhetssammanfattning från veckan som gått och som vanligt en tävling. Men i...
Ljungby Maskin 40-års jubilerar och firade i veckan med att presentera en nyhet. Om detta och om stabila sprutrampers inverkan på resultatet handlar lördagens Lantbruksnytt.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Lyckad bekämpning av Afrikansk svinpest
Positivt på nötmarknaden
Gynnsamt med osäkrad kurs för EU-stöden
Eko sjunkit i Norden
New Holland tror inte på vätgas i dag
Skira söker fler köpare
Grisproducenterna säkrar gårdarna
Rätt växtskyddsinsats på rätt plats med DAT
Två företag med gemensam vd
Solgården tar in utegrisarna
Det finns potential att lyfta svenskt nötkött
Timac Agro lämnar Sverige
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Idag ska vi träffa Mats Jönsson, Sverige-ansvarig för Lemken. Vi har träffat honom hemma på gården där han bland annat berättar hur det är att kämpa in ett märke på en marknad som bitvis kan vara ganska konservativ.
En längre intervju med Lantmännens styrelseordförande Per Lindahl.
Företrädare för DataVäxt, Lantmännen Maskin och HIR Skåne berättar om det uppkopplade lantbruket och alla fördelar det kan medföra för ökad kontroll över såväl maskinerna som gårdens ekonomi.
En ovanligt utdragen betkampanj är avslutad. Betförsörjningschefen Birger Olsson från Nordic Sugar ska ge oss detaljerna i dagens måndagsintervju.
Sverige behöver stärka sitt skydd av jordbruksmark menar Anders Larsson, forskare vid SLU Alnarp, en av de drivande krafterna bakom föreningen Den Goda Jorden. Idag är han på besök i vår måndagsintervju. Som vanligt rapporterar vi även från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Anders Bauer växtodlingsrådgivare från HIR Skåne som berättar om vårgrödor och sortförsök.
I dagens Lantbruksnytt blir det en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden. I måndagsintervjun har vi besök av Tornums förre vd Per Larsson som idag har rollen som senior advisor på företaget.
I dagens Lantbruksnytt intervjuas Frans Brodde från HIR Skåne som pratar om precisionsodling och tjänsten Markkartering.se. Det blir också en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.