Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Östorps Bevattning

Senaste programmen

På spannmålsmarknaden såg vi på nytt hur priserna steg och det kan nog vara så att vi fått en ny lägstanivå för spannmål nu. Dollarn har stärkts ytterligare vilket i...
Dagens program handlar om danska DLG:s offensiv i Tyskland och så sammanfattar vi några av veckans viktigaste händelser i ett nyhetssvep.
I dagens program har vi tittat på Metsjös hackvagn med den sidohängda hackenheten 1460 ROC. Vi lär oss också mer om den kommande dataplattformen för svensk livsmedelsproduktion.
I dagens program handlar det om hur gödselfabrikernas regelbundna nedstängningar påverkar lagren samt om effekterna av den höjda reporäntan.
Dagens program handlar mycket om teknik. Planteringsmaskinen MulchTec planterar grönsaker ett tjockt lager av växtmassa och så följer vi ett bevattningsförsök i majs.
Onsdagens program handlar om att det slutgiltiga beslutet om glyfosat kan komma att bli försenat och då behövs temporära lösningar. Vi kan även konstatera att redskap från New Holland går...
Extrema kostnadsökningar tynger svensk livsmedelsindustri, situationen är akut för många företag. Lantbruksnytt var på plats när Nordic Sugar påbörjade skeppandet av betor till Danmark.
Den här veckan inleds med relativt små förändringar på spannmålsmarknaden. Det har heller inte kommit särskilt många nyheter i veckan som gått som har kunnat påverka priset.
Agricam

Senaste inslagen

Masken som gör kycklingarna friskare
Minskat intresse för att odla ekospannmål
Skånebönan, handlingsplan för mer mat av svenskt växtprotein
Minskad svensk äggproduktion kan bli nödvändig
Unik redskapsbärare i Sverige
Konventionell mjölk mer lönsam än ekologisk
Sima i november – fullt med nyheter
Öka immunförsvaret hos kalvar vid avvänjning
Satsar på matlupiner
Kompakt maskin från New Holland
KLS nya mottagningsstall
Başak Tractors ny bekantskap i TOTY
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

En längre intervju med Lantmännens styrelseordförande Per Lindahl.
Företrädare för DataVäxt, Lantmännen Maskin och HIR Skåne berättar om det uppkopplade lantbruket och alla fördelar det kan medföra för ökad kontroll över såväl maskinerna som gårdens ekonomi.
En ovanligt utdragen betkampanj är avslutad. Betförsörjningschefen Birger Olsson från Nordic Sugar ska ge oss detaljerna i dagens måndagsintervju.
Sverige behöver stärka sitt skydd av jordbruksmark menar Anders Larsson, forskare vid SLU Alnarp, en av de drivande krafterna bakom föreningen Den Goda Jorden. Idag är han på besök i vår måndagsintervju. Som vanligt rapporterar vi även från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Anders Bauer växtodlingsrådgivare från HIR Skåne som berättar om vårgrödor och sortförsök.
I dagens Lantbruksnytt blir det en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden. I måndagsintervjun har vi besök av Tornums förre vd Per Larsson som idag har rollen som senior advisor på företaget.
I dagens Lantbruksnytt intervjuas Frans Brodde från HIR Skåne som pratar om precisionsodling och tjänsten Markkartering.se. Det blir också en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens program går vi igenom jordbruksstöd för 2020 med hjälp av HIR Skånes Ingemar Henningsson. Vi rapporterar också från spannmålsmarknaden.