Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Bonnet

Senaste programmen

I dagens program presenteras vinnaren i förra veckans nyhetstävling, vi sammanfattar några av veckans viktigaste nyheter samt i slutet av programmet visar vi det 30 minuter långa testet av JCB...
I dagens program handlar det om ett samarbete som ska skapa en certifiering för svenska kolsänkor. Vi får också höra om hur afrikansk svinpest ser ut att minska i Europa...
I dagens Lantbruksnytt handlar det om hur karusell istället för grop kan ge bättre arbetsmiljö och högre avkastning. Det handlar också om vårbruket, där problemen varit många men skiljt sig...
I dagens program tittar vi på hur nyttig en pelletspress kan vara på ett lantbruk, med den kan man pressa kostnader för såväl foder som energi och så firar Väderstad...
Onsdagens program handlar om att LRF går vidare med arbetet att på sikt ta bort lokalavdelningarna ur organisationen. Och ett nytt projekt ska undersöka om artificiell intelligens kan användas för...
Smågrisbrist att vänta inom grisnäringen. Vi hör vad Svenska Köttföretagen anser om risken att antalet smågrisar minskar med upp emot 200 000. Och danska VKST demonstrerar det senaste inom tekniken...
Priserna på de internationella börserna föll i förra veckan men för svensk del gick de upp, anledningen är att den svenska kronan försvagades under veckan.
Veckans händelser sammanfattas i nyhetssvepet. Uppmärksamma tittare har möjlighet att tävla om en biljett till Borgeby Fältdagar.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Beescanning
Soyl Sense
Variabelt däcktryck
ProCROSS
Byrokrati
Betcystnematoder
Tysk lantbrukare satsar på maskinstation
Yara N-Sensorsimulator
Erfa-grupper för ökad lönsamhet
Lantbrukarpar får gårdsmiljöpris
Vall lönsamt för spannmålsodlare
Frost ger liten äppelskörd
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Idag ska vi träffa Mats Jönsson, Sverige-ansvarig för Lemken. Vi har träffat honom hemma på gården där han bland annat berättar hur det är att kämpa in ett märke på en marknad som bitvis kan vara ganska konservativ.
En längre intervju med Lantmännens styrelseordförande Per Lindahl.
Företrädare för DataVäxt, Lantmännen Maskin och HIR Skåne berättar om det uppkopplade lantbruket och alla fördelar det kan medföra för ökad kontroll över såväl maskinerna som gårdens ekonomi.
En ovanligt utdragen betkampanj är avslutad. Betförsörjningschefen Birger Olsson från Nordic Sugar ska ge oss detaljerna i dagens måndagsintervju.
Sverige behöver stärka sitt skydd av jordbruksmark menar Anders Larsson, forskare vid SLU Alnarp, en av de drivande krafterna bakom föreningen Den Goda Jorden. Idag är han på besök i vår måndagsintervju. Som vanligt rapporterar vi även från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Anders Bauer växtodlingsrådgivare från HIR Skåne som berättar om vårgrödor och sortförsök.
I dagens Lantbruksnytt blir det en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden. I måndagsintervjun har vi besök av Tornums förre vd Per Larsson som idag har rollen som senior advisor på företaget.
I dagens Lantbruksnytt intervjuas Frans Brodde från HIR Skåne som pratar om precisionsodling och tjänsten Markkartering.se. Det blir också en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.