Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

RJ Maskiner

Senaste programmen

I dag är vi med på årets första bushresa, denna gång i Skåne. Där kan politiker se vikten av betande djur för att bevara mångfalden. Och så har Europas politiker...
I dagens program berättar vi om grisbranschen som befinner sig i medvind. Vi tittar dessutom närmare på Svenska Maskinmässan på Solvalla som gick av stapeln förra veckan.
Idag tittar vi närmare på gratistjänsten CropSAT. Då kvävegödsling är en viktig post inom växtodlingen kan verktyget vara till hjälp när man vill behovsanpassa näringstillförseln. Och så gör vi ett...
Idag pratar vi om de utmaningar som finns inom grisproduktionen och så rapporterar vi från Svenska Maskinmässan på Solvalla. En helt ny mässa inom entreprenad, men där det även finns...
I dagens program besöker vi Friskagården där man valt att satsa på den exklusiva nötköttsrasen Wagyu. Dessutom pratar vi med Sverigechefen för Lemken om företagets framtid. Lemken satsar trots oroliga...
I dagens program berättar vi om ett informellt möte mellan Europas jordbruksministrar i Holland där vår reporter Anna Falk var på plats. Dessutom berättar vi om företagsjouren i Jönköpings som...
I dagens program besöker vi två viktiga stämmor. Det är Grisföretagarnas årsstämma som i år var i Norrköping samt årsmöte för föreningen Sveriges spannmålsodlare som träffades utanför Ystad.
I dagens program rapporterar vi från mässan Maskinexpo i Stockholm. Dessutom pratar vi med LRF Östergötlands ordförande Peter Borring som varit med och arbetat fram den regionala livsmedelsstrategin där.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Ny praxis för solceller på jordbruksmark
Klimatsmart mjölk betalas bättre
Målet – självförsörjande på el
Tullmurar mot Ukraina igen
Prioritera betsådden
Mobiltelefon och N-Tester
Mer pengar på mat men mindre del av hushållskonsumtionen till livsmedel
Är Zetor uträknat?
Närvaror visar vart maten kommer ifrån
Fynd av gulrost i säsongens höstvete
Spårbar skånsk Whisky
Ny databas visar offentliga inköp
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Idag ska vi träffa Mats Jönsson, Sverige-ansvarig för Lemken. Vi har träffat honom hemma på gården där han bland annat berättar hur det är att kämpa in ett märke på en marknad som bitvis kan vara ganska konservativ.
En längre intervju med Lantmännens styrelseordförande Per Lindahl.
Företrädare för DataVäxt, Lantmännen Maskin och HIR Skåne berättar om det uppkopplade lantbruket och alla fördelar det kan medföra för ökad kontroll över såväl maskinerna som gårdens ekonomi.
En ovanligt utdragen betkampanj är avslutad. Betförsörjningschefen Birger Olsson från Nordic Sugar ska ge oss detaljerna i dagens måndagsintervju.
Sverige behöver stärka sitt skydd av jordbruksmark menar Anders Larsson, forskare vid SLU Alnarp, en av de drivande krafterna bakom föreningen Den Goda Jorden. Idag är han på besök i vår måndagsintervju. Som vanligt rapporterar vi även från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Anders Bauer växtodlingsrådgivare från HIR Skåne som berättar om vårgrödor och sortförsök.
I dagens Lantbruksnytt blir det en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden. I måndagsintervjun har vi besök av Tornums förre vd Per Larsson som idag har rollen som senior advisor på företaget.
I dagens Lantbruksnytt intervjuas Frans Brodde från HIR Skåne som pratar om precisionsodling och tjänsten Markkartering.se. Det blir också en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.