Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Bonnet

Senaste programmen

Idag riktar vi blickarna söderut för att se hur läget ser ut för de tyska grödorna. Och så tittar vi närmare på vad relationsproblem på ditt lantbruk kan få för...
I dagens program pratar vi med Deuts- farhs europachef som ger sin förklaring till framgångarna. Och det är ovanligt lite sniglar i fälten i år. Vi har gjort ett besök...
Lantbruksnytt lördag den 9 juli handlar om fler tekniknyheter från Brunnby Lantbrukardagar och så pratar vi med en mjölkproducent som satsat på en sidoverksamhet för att förbättra lönsamheten i företaget.
Lantbruksnytt fredag den 8 juli handlar bland annat om Lantmännens nya digitala tjänst som ska öka lönsamheten för lantbrukare och så tittar vi närmre på en ny ogräshacka från JTI.
I dagens program ser ni lite olika demonstrationer från Brunnby lantbrukardagar. Och det är nu två år sedan Lantmännen maskin började representerade franska Kuhn och försäljningssiffrorna har stigit.
I dagens program pratar vi både med lantbrukare och Yaras marknadschef angående de låga gödselpriserna. Och traktorförsäljningen i Sverige har ökat stort i år men Väderstad vittnar om en tuff...
I dagens program tittar vi närmre på hur svenska växtodlare kan anpassa sig till ett nytt klimat och så har vi intervjuat en lantbrukare som investerat i en ny spruta...
I dagens program fortsätter vi rapporteringen från fältmässan Cereals i England. De visar upp flera maskiner för jordbearbetning som kan behövas i kampen mot renkavle. Du kan även se en...
Svenskafoder

Senaste inslagen

Effektivt drag för stora lantbruk
Lantbruk kombinerat med spannmålshandel på Övraby gård
Metoder mot ogräs i hampa
Claas Arion 660 CMatic testad
Green Advisers nya AI-assistent Agda ska hjälpa lantbrukare
Sommarcafé i logen
Dataväxt presenterar teknik som ska underlätta för lantbrukare
Ranviks Trädgård testar hageltak över äppelodling
Turkiet med igen i Årets Traktor
Ny hjälpreda inför djurskyddskontroll
Politiken försvårar för New Hollands biogastraktorer
BASF transparent CO2 avtryck
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Idag ska vi träffa Mats Jönsson, Sverige-ansvarig för Lemken. Vi har träffat honom hemma på gården där han bland annat berättar hur det är att kämpa in ett märke på en marknad som bitvis kan vara ganska konservativ.
En längre intervju med Lantmännens styrelseordförande Per Lindahl.
Företrädare för DataVäxt, Lantmännen Maskin och HIR Skåne berättar om det uppkopplade lantbruket och alla fördelar det kan medföra för ökad kontroll över såväl maskinerna som gårdens ekonomi.
En ovanligt utdragen betkampanj är avslutad. Betförsörjningschefen Birger Olsson från Nordic Sugar ska ge oss detaljerna i dagens måndagsintervju.
Sverige behöver stärka sitt skydd av jordbruksmark menar Anders Larsson, forskare vid SLU Alnarp, en av de drivande krafterna bakom föreningen Den Goda Jorden. Idag är han på besök i vår måndagsintervju. Som vanligt rapporterar vi även från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Anders Bauer växtodlingsrådgivare från HIR Skåne som berättar om vårgrödor och sortförsök.
I dagens Lantbruksnytt blir det en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden. I måndagsintervjun har vi besök av Tornums förre vd Per Larsson som idag har rollen som senior advisor på företaget.
I dagens Lantbruksnytt intervjuas Frans Brodde från HIR Skåne som pratar om precisionsodling och tjänsten Markkartering.se. Det blir också en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.