Värmen sänker priset på nötköttet
Med temperaturer på 40 till 45 grader i vissa delar av Europa minskar aptiten. Det får konsekvensen att efterfrågan på nötkött minskat i Europa den senaste tiden.
Några danska slakterier har minskat betalningen något för nötkött och de upplever marknaden lite olika mellan slaktföretagen. Vissa detaljer går åt normalt medan andra minskar i avsättning.
I Sverige har inget slakteri meddelat om noteringssänkning denna veckan och grillsäsongen har slagit alla tidigare rekord fram till i dag.
Grillsäsongen i Norden har fått ett litet avbräck då vädret är mer instabilt med moln och skurar på många håll. Det ger minskad efterfrågan på kött att lägga på grillen. Samtidigt är det många svenskar som semestrar på hemmaplan då den svenska kronan är svag och troligtvis blir det gott om utländska turister, även det till följd av växelkursen, i Sverige denna sommar, något som kan hålla uppe efterfrågan på svenskt kött.