ANNONS

Avant 525 med gasoldrift

Finska Avant Tecno kan nu presentera sitt senaste tillskott i produktfamiljen Avant. Det är Avant 525 med gasoldrift, en kompaktlastare särskilt lämpad för arbeten inomhus. Avant 525 kan liksom övriga modeller utrustas med över 100 olika redskap och flera typer av tillval.
Avant 525 är en kompakt maskin med bredden 1 095 mm, med standardhjul, och längden 2 430 mm. Det gör att maskinen kan arbeta i situationer där en kompakt och kraftfull maskin krävs, samt där diesel- eller bensinmotorer inte är lämpligt.
Hydrostatdrift med variabel hydraulpump för framdrivning och två pumpar för yttre hydraulik ger ett jämnt och stabilt flöde åt alla Avants redskap.
Gasolmotorn är en trecylindrig, vattenkyld Kubota på16,9 kW (23 hk). Gastuben är placerad på maskinens bakre del och viks enkelt bakåt vid exempelvis motorservice.
Användningsområdena för Avant 525 med gasolmotor är många. Några exempel kan vara en maskin utrustad med hydraulhammare för rivningsjobb inomhus, pallgafflar för lyftjobb, Leguan arbetsplattform för underhållsarbeten på hög höjd, kombiskopa för hantering av tungt material med mera.
Avant 525 kan även anpassas med många olika tillval. Exempel är teleskoputskjut, parallellföring, joystick för den yttre hydrauliken, frontmonterade hydrauluttag, snabbfäste för redskap, tre olika typer av kabiner och mycket mer
Rekommenderat cirkapris för Avant 525 är 219 000 kronor.
Importör och generalagent för Avant i Sverige är Nordfarm Maskin AB i Norrköping.
Avant Tecno grundades 1991 och finns i Ylöjärvi, Finland. De har egna försäljningskontor i Tyskland och Storbritannien. Exporten går till över 40 länder. Idag beräknas det att över 25 000 personer jobbar med Avant över hela världen.

Relaterade artiklar