ANNONS

Gjerstad Products blir delägare i Mowit

Från den 19 december 2012 är norska Gjerstad Products huvudägare i Mowit Norden. Med detta förvärv säkrar man en god säljkanal i Sverige och får ett bra komplement till det egna produktsortimentet.
– Mowit är ett relativt nystartat företag, men har på kort tid blivit en erkänd aktör på den svenska marknaden med väl anpassat produktsortiment av redskap för hjullastare och grävmaskiner, berättar Tor Kjetilson Moe på Gjerstad Products.
Mowits vd, Lars Eriksson, är välkänd i branschen och känner de svenska kundernas behov på ett bra sätt. Aktuella produkter för den norska marknaden blir i första hand Mowits pallgafflar, lättmaterialskopor och sandspridarskopor.
Gjerstad Products har närmare 50 års erfarenhet av entreprenadbranschen och är Norges största tillverkare av redskap för anläggningssektorn. De första produkterna som ska implementeras i Mowits sortiment är ett urval av grävmaskinsskopor
– Vi ser detta förvärv som en möjlighet att snabbare uppfylla Gjerstads ambitioner att ta ytterligare marknadsandelar på den nordiska marknaden, förklarar Tor Kjetilson Moe.
Produkterna i Mowits och Gjerstads respektive sortiment passar bra tillsammans och man kan i princip med omedelbar verkan erbjuda ett betydligt bredare utbud av produkter till respektive kunder i Norge och Sverige.
– På hemmamarknaden har Gjerstad på senare tid haft framgång och ökat sina marknadsandelar genom att leverera redskap i välkänd kvalitet till konkurrenskraftiga priser direkt från lager. Uppköpet av Mowit är ett långsiktigt och viktigt steg för att säkra vår position på den nordiska marknaden, avslutar Tor Kjetilson Moe.

Relaterade artiklar