ANNONS

Kubota är inblandade i nästa stora ändring

Knappt har dammet lagt sig efter Lantmännen Maskins presskonferens i början på denna månad, då de berättade att de lämnar marknaderna i Norge och Danmark samt släpper agenturen Claas för att i stället öka samarbetet med Agco i Sverige.
Hela lantbruksmaskinbranschen i Skandinavien påverkas, alla återförsäljare funderar på sin framtid och i kombination med CNHs uppsägning av Söderberg & Haak i våras kan man säga att alla kort just nu ligger på bordet.
Den som försöker sig på en analys av situationen, vad de inblandade gjort och varför, hamnar hela tiden i obesvarade frågor, något vi inte minst kan se på vår chatt här på www.nilehnteknik.se
Nu säger ryktet att något ännu större är på gång och japanska Kubota ska vara inblandade. Samtidigt säger ett annt rykte att Agco kallat till presskonferens i morgon lördag. I dagsläget vet vi varken var eller när, eller ens om det är sant.
Danmark är som vi tidigare skrivit det land i Skandinavien som verkar påverkas minst av nuvarande förändringar. I Norge har två av Lantmännen Maskins återförsäljare redan valt Claas för framtiden vilket innebär att Agco blir utan representation i vissa områden för Valtra. så vidare de inte låter Eik-maskins återförsäljare även ta Valtra ihop med Fendt och Massey Ferguson. Det skriver norska tidningen Traktor.
I Sverige är det ännu fler bollar i luften. DSC_1364

Relaterade artiklar