Lantmännen ska producera mer bröd
Lantmännen Unibake, med varumärket Korvbrödsbagarn, tar nu nästa steg i utvecklingen av den svenska brödverksamheten med en investering om cirka 700 miljoner kronor i en ny produktionsanläggning. Med denna investering expanderar företaget sin kapacitet och närvaro i Örebro.
– Med den nya anläggningen möter vi den ökande efterfrågan från våra kunder. Satsningen stärker vår position i Norden, och visar att vi både tror och satsar på att öka svensk livsmedelsproduktion. Det är en långsiktig investering som följer våra högt ställda krav på leveranssäkerhet, produktkvalitet och innovation, säger Jonas Lindell, vd på Lantmännen Unibake Sverige.
Korvbrödsbagarn har haft sin bas i Örebro sedan 1963. I dag är anläggningen ett av Europas största specialbagerier för korv- och hamburgerbröd, med en produktionskapacitet på över två miljoner bröd per dygn.
– Med expansionen ökar vi kapaciteten och därmed den svenska livsmedelsproduktionen. Arbetet med den nya anläggningen innehåller en rad åtgärder som stödjer våra klimatambitioner – inklusive solpaneler och tekniska uppgraderingar. Dessa förbättringar speglar vårt fortsatta fokus på ansvarsfull tillväxt och ständiga förbättringar i vårt miljöarbete, säger Jonas Lindell.
Den nya anläggningen, som omfattar 13 000 kvadratmeter fördelat på tre plan, kommer att byggas inom nuvarande fabriksområde. Den nya produktionsanläggningen är nästa steg efter att Lantmännen invigde ett nytt centrallager i Örebro under 2023.
– Anläggningen är en viktig del i vår strategi att möta framtidens krav och behov inom brödindustrin och säkerställer att vi är en ledande leverantör – även i morgon. Vi tror på våra medarbetare, en stark svensk livsmedelsproduktion och marknaden för korv- och hamburgerbröd, avslutar Jonas Lindell.
Byggarbetet börjar under hösten 2025 och beräknas vara slutfört 2027.