ANNONS

Pris till Väderstad för digitala framsteg

Väderstad har tilldelats ett hedersomnämnande från Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademiens (IVA) projekt Smart Industri. Priset delades ut på German-Swedish Tech Forum i Stockholm den 31 januari, där även Tysklands förbundskansler Angela Merkel samt Sveriges statsminister Stefan Löfven inledningstalade.
– Vi är mycket glada för utmärkelsen, då vi utvecklat en mycket användarvänlig teknik som mottas med öppna armar av våra kunder, säger Crister Stark, styrelseordförande på Väderstad.

Väderstad mottar priset för Väderstad E-Control, vilket är en digital teknik som innebär att lantbrukaren styr och övervakar sin såmaskin med en iPad.

– Vi är bara i början på en utveckling som fortsätter i tangentens riktning, en utveckling som gynnar både nya och befintliga kunder. Nuvarande kunder får sina maskiner kontinuerligt uppdaterade med nya funktioner utan kostnad, helt enkelt genom en uppdatering av programvaran. Framtida kunder får den uppdaterade programvaran vid leverans. Det är en fantastisk utveckling som vi bara sett början av, fortsätter Crister Stark.- Vi fick in över 40 nomineringar med stor bredd. I år valde vi att uppmärksamma företag som på ett innovativt sätt använt digitalisering för att vidareutveckla relativt traditionell tillverkningsindustri. Väderstad, som tillverkar jordbruksmaskiner, fick ett hedersomnämnande av just denna anledning, säger Johan Weigelt, juryns ordförande och akademisekreterare på IVA.

Juryns motivering lyder:

”Väderstad har med hjälp av digitalisering intagit en framträdande position i arbetet med att effektivisera användningen av produkter vars funktioner varit grunden för det moderna jordbrukets utveckling de senaste 250 åren. Företaget har genom att anta digitaliseringens utmaningar tacklat en mycket svår marknadssituation. Väderstad har samtidigt blivit en ledare i utvecklingen av jordbruksmaskiner inom sin nisch.”vh3ickgfkaayfkduh3wr

Relaterade artiklar