ANNONS

Pump för flytgödsel, perfekt för entreprenören

Många gånger trycker vattnet fram i grävschaktet fortare än vad man hade tänkt sig. Det kan vara ett stort regn eller vatten som kommer underifrån. Innan arbetet kan fortsätta måste det bort. Har man ingen ström på platsen är en bensindriven pump eller ett litet kraftverk och en dränkbar elpump ett vanligt alternativ.
Men det finns andra bättre lösningar.
Bengt Svensson, entreprenör med förflutet inom lantbruket kom på att man kan pumpa förorenat vatten i ett grävschakt med samma teknik som när man pumpar flytgödsel. Han har investerat i en Cobra pump från svenska Ranaverken. Pumpen drivs med hydraulflöde och kan köras med tredjefunktionen på en hjullastare eller grävmaskin.
Cobra pumpen finns i flera storlekar; 30, 60, 90 180 och 300 Alla har fem meter lång spiralslang.
Som tillbehör finns en grovsil att montera vid intaget på pumphuset. Prisexempel är från 8 900 kronor för den minsta som har en kapacitet på 500 liter per minut och som väger 13 kg inklusive slangar. För den som har större behov rekommenderas Cobra 90 som pumpar 1 500 liter per minut och kostar 11 100 kronor. Den största Cobra 300 har en kapacitet på 4 000 liter per minut. Den väger 56 kg och behöver 110 liter per minut vad gäller oljeflödet.
Cobra pumpar säljs via Ranaverkens återförsäljare.
Cobra pumpen kan hängas i ett gravaggregat och det enda som behövs anslutas är två hydraulslangar och en slang för att leda bort vattnet.

Relaterade artiklar