ANNONS

Swecon kvar på motorbanorna

Swecon Anläggningsmaskiner och Volvo Polestar Racing fortsätter samarbetet i nybildade mästerskapet TTA – Elitserien i racing. Efter två års partnerskap i STCC flyttar man nu gemensamt fokuset mot den nybildade serien. Den 12 maj är det premiär på Gelleråsen i Karlskoga.
I år förändras spelplanen när Volvo Polestar och Swecon byter serie. Efter 16 år i STCC byter Volvo nu serie till nybildade TTA – Elitserien i racing. Det handlar nu om enhetsbilar, jämnare och rättvisare racing, där team och förare jobbar tillsammans för att nå framgång med det material man har till hands. Genom åren har Volvo alltid kämpat om topplatserna i mästerskapet – och precis som Swecon vill man vara nummer ett även i år.
– Återigen ser vi kopplingar till våra produkter i vår motorsportsatsning, precis som vi gjorde när vi inledde samarbetet med Volvo Polestar i STCC för två år sedan. I TTA – Elitserien i racing är fokuset på rättvis racing, snabbare bilar med högre prestanda men hela tiden med bibehållen miljöprofil. Det är precis de egenskaper vi vill visa upp med våra nya maskiner från Volvo Construction Equipment, säger Fredrik Rigö, ansvarig för marknadskommunikation på Swecon.
Under året lanseras en mängd maskinmodeller från Volvo Construction Equipment (Volvo CE). Bland annat nya serier av väganläggningsmaskiner, grävmaskiner och hjullastare. De senare produkterna kommer att vara särskilt synliga under deltävlingarna i TTA, vilket är ett bra skyltfönster mot en teknik- och motorintresserad målgrupp.
– Vi kommer att förse serien med maskiner med ny motorteknologi som svarar mot de strängare Steg IIIB-kraven. Det gäller här Volvos hjullastare som levererar högre brytkrafter, snabbare cykeltider och mindre utsläpp. Det är de maskinerna vi främst vill koppla till samarbetet med Volvo Polestar i TTA – Elitserien i Racing. Det är även de maskinerna som står för banunderhållet och bärgning av tävlingsbilarna i TTA, allt enligt det partneravtal vi tecknade med den nya serien i slutet av förra året, säger Fredrik Rigö.
Swecon var under flera år officiell partner till STCC. Nu avslutar man det samarbetet och slår följe med Volvo Polestar och inleder samma typ av samarbete med det nybildade mästerskapet. Det innebär att Volvo Construction Equipment och Swecon kommer att närvara med maskiner och personal vid samtliga deltävlingar i TTA – Elitserien i Racing under 2012.
– Vi ser oss som en totalleverantör, ett racingteam som ser till att våra kunder får köra med det allra bästa, spendera så lite tid som möjligt i depån, och som ser till att kunden kan övervaka sina maskiner med Volvo CE:s maskinövervakningssystem CareTrack, precis på det sätt som ett racingteam övervakar bilens status under ett race. När något inte fungerar ser vi till att kundens maskin snabbt får relevant service, åtgärdad med Volvo originaldelar för bästa tillförlitlighet, och sedan kan lämna depån och bege sig ut på banan igen – med minimalt stillestånd, säger Fredrik Rigö.
För Volvo Polestar blir det en dramatisk förändring, med byte från ett reglemente och en framgångsrik racerbil baserad på den mindre Volvo C30 till en ny serie med en obeprövad enhetsbil baserad på den större Volvo S60.
– Vi är glada att även denna säsong få samarbeta med Swecon. Vi delar samma varumärke och värderingar och strävar alltid efter att nå resultat. I TTA – Elitserien i racing får vi chansen att visa upp våra produkter tillsammans, där kraven på prestanda, tillförlitlighet och snabb service är höga. Det är något som knyter ihop våra olika erbjudanden mot marknaden i en mycket spännande förpackning, säger Alexander Murdzevski Schedvin, motorsportdirektör på Volvo Personvagnar.

Relaterade artiklar