Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

I dagens program handlar det om nyheter inom New Holland-tröskor och en drönarskrämma som gav bra resultat på gård.
I dagens program rapporterar vi från gårdagens kombinerade potatis- och hortofältdag som lockade besökare till Borgeby. Vi djupdyker även i regler om lastvikter på lantbruksvagnar.
Vi besöker Lyckeby i Nöbbelöv där stärkelsekampanjen har dragit igång. Det har varit mycket med förberedelser inför kampanjstarten. Och Nya Kverneland Twinfill gör det enkelt och säkert med kemikalieblandning inför...
I dagens program handlar det om att Arla är nöjda med hur man hanterat ett turbulent halvår. Det handlar också om hur Vistagårds Gris nu tar nästa kliv med det...
Nytt från Kverneland, med brett program för mekanisk ogräsbekämpning. Vistagårds Gris fick besök av Kristianstads kommuns koncept ”Näringsliv hittar ut”.
Varmt välkommen till Lantbruksnytt måndag. Vi inleder i vanlig ordning veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens program handlar det om hur livsmedelshandlarna arbetar med EMV och lågprisalternativ och så drar vi en vinnare i förra veckans tävling och sammanfattar veckans viktigaste nyheter.
Lantbruksnytt besöker i dag en stor maskinstation i Skåne som berättar om sin nya tröska och varför de investerat i just den och så besöker vi Hörby Lantmän som byggt...
Svenskafoder

Senaste inslagen

Baljväxter i musikvideo om danska kostråd
Insatsvarorna värda sitt höga pris i rapsodlingen
Fler viktiga analyser i markkarteringen
Precisionsodling kan rädda dig från högt gödselpris
Planering krävs för ekoproducenterna vid vårens elitauktion
Politisk vilja för stödmiljard
Minskade skördar med EU:s Green Deal
Gödsel är dyrt – hur man än gör
Hushållningssällskapet Skånes vd går i pension
Nygammal driftledarutbildning startas upp igen
Stora pengar att spara på rätt hantering av stallgödsel
Rätt inredning i grisstallet bidrar till maximerad kapacitet
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Det finns flera projekt i Sverige som syftar till att öka pollinatörernas förekomst i landskapet. Mattias Hammarstedt från HIR Skåne ska berätta om några av dem i dagens måndagsintervju.
Digitalisering och transparens kommer prägla spannmålsmarknaden under de kommande åren. Det menar dagens måndagsgäst Felicia Bindekrans som är marknadsansvarig och medgrundare på Skira. Som vanligt innehåller dagens program även en nyhetsuppdatering med det senaste från spannmålsmarknaden.

I dagens måndagsintervju har Anders Niléhn besök av Mattias Andersson från DataVäxt för samtal om lantbrukets digitalisering. Något som inte längre undgår någon då data används för att styra maskiner, samla in data över arbete samt göra all information tillgänglig för dem som har behov av den.

 Vi har också...
I dagens måndagsintervju möter vi experten som ska spetsa LRF:s hållbarhetsarbete.
Allt fler lantbrukare satsar på solceller, men fallgroparna är många – ofta saknas kunskap och erfarenhet hos installatörerna. Vi har bjudit in Ola Carlsson från Länsförsäkringar för att ta reda på hur man enklast undviker problemen.
I dagens måndagsintervju reder vi ut vad som krävs för att sötpotatis ska bli en större gröda i Sverige. Dagens gäst är Oskar Hansson från HIR Skåne. Som vanligt blir det även en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Magnus Nilsson från Hushållningssällskapet. Han har lett ett tvåårigt projekt som studerar om man kan utesluta fosforn i startgivan för fodermajs. Det skulle kunna leda till mindre övergödning och att odlaren sparar pengar.
Stölder är ett stort problem inom lantbruket, men ny forskning visar att färre än hälften av alla brott blir polisanmälda. I dagens måndagsintervju ska Stina Bengtsson berätta mer om sin studie bland 570 lantbrukare, maskinentreprenörer och åkare.