Dagens program handlar om hur Kina bygger ut sin grisproduktion på höjden, ett nyhetssvep för veckan och en ny tävling samt presentation av vinnare i förra veckans tävling.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Energi är en stor kostnad för en grisproduktion, vi tittar i dagens program på sätt att minska elförbrukningen. Och Bollerups gymnasium har investerat i en ny gödseltunna efter ökad produktion...
Från årets försök hos Lyckeby får vi lära oss att mellangrödan ska odlas med samma omsorg som huvudgrödan. Och Agrohill hade tioårsjubileum i Halmstad, där man bland annat visade upp...
Om NGT-grödor blir godkända inom EU minskar kemikalieanvändningen i lantbruket kraftigt samtidigt lönsamheten förbättras. Om det handlar dagens program som även har ett inslag om teknik, som även det kan...
Kedjornas egna varumärken ökar, i dagens program handlar det om hur mycket och så besöker vi en lantbrukare som använt biostimulanter i sin växtodling under flera år och vet hur...
I Lantbruksnytts tisdagsutsändning handlar det om hur svenska myndigheter utfärdat sanktionsavgift på miljonbelopp till en grönsaksgrossist som använt sig av otillbörliga handelsmetoder. Det handlar också om hur lantbrukare behöver samarbeta...
Veckan inleds i vanlig ordning med en rapport från spannmålsmarknaden där priserna återigen föll tillbaka på de stora börserna.
Vi sammanfattar några av veckans viktigaste händelser. I slutet av programmet presenterar vi vinnaren i förra veckans tävling.
Senaste inslagen
Wallins traktor ökar sina traktorandelar i nordöstra Skåne
Svensk grisproduktion måste öka
JCB kör på som vanligt
Rekordår för Lyckeby
Kommande prisändringar för el
Sveriges Jordbruksarrendatorer håller medlemsantalet stabilt
Agxeeds framtidsplaner
Rekordhögt mjölkpris
ISOBUS på flakväxlaren
Renovering av grisstall
Kraftfull tallriksharv ifrån Farmet
Krafttag mot invasiva plattmasken
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.