Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

RJ Maskiner

Senaste programmen

Lantbruksnytt tittar på en bäddfräs från Scanstone i dagens program där vi även rapporterar från rådsmötet i Bryssel och där den svenska landsbygdsministern, Peter Kullgren, anser att vargen måste få...
Spannmålspriserna i uppåtgående trend men åsikterna går i sär om säljläget. Frågan om NGT-grödor ännu inte avgjord och svenskarnas matvanor leder inte till hållbar konsumtion. Ny vecka med Lantbruksnytt.
Grundvattennivåerna är fortsatt på goda nivåer i större delen av landet. Om det handlar dagens program där vi även presenterar vinnaren i förra söndagens tävling och har en ny söndagstävling.
ISObus i ny uppkopplad potatissättare från AVR, Lantbruksnytt träffar Swedish Agro Machinerys potatismaskinsexpert och så besöker vi en svensk kryddodling som till och med exporterar till USA.
I dagens program besöker vi en stor demonstration av Deutz-Fahrtraktorer, arrangerad av generalagenten Moni Worldwide och så tittar vi på lite av vad BASF ska visa på Borgeby Fältdagar.
I dagens program tittar vi på hur man väljer rätt spets till harven. Sinclairsholm erbjuder mer än vad märkeshandlare har från leverantör. Och vi pratar med HIR Skåne om hur...
Lantbruksnytt tittar p försöken på Borgebyfältet för att få en förhandsvisning innan mässan om en dryg månad och så träffar vi en kvinna som bytt jobb från civilingenjör till lantbrukare.
Första Agxeed såld i Sverige och lantbruksnytt tittar på den i fält och så handlar det om lantbrukets behov av arbetskraft från utlandet och att regler måste förenklas inom det...
Svenskafoder

Senaste inslagen

Ny ordförande fåravelsförbundet
Jordar i balans på Slätte Ekodag
Smartab satsar på lantbruket
Maximalt bete med novemberkalvning
Charolais världskongress
GJ Maskin
Ny kamerateknik från Datalogisk
Tidig gräsfröskörd på Barsebäck gods
Jakten på foder
Bästa smågrisproducenten
Brunnby Lantbrukardagar 2018
Assarssons trädgård
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Idag ska vi träffa Mats Jönsson, Sverige-ansvarig för Lemken. Vi har träffat honom hemma på gården där han bland annat berättar hur det är att kämpa in ett märke på en marknad som bitvis kan vara ganska konservativ.
En längre intervju med Lantmännens styrelseordförande Per Lindahl.
Företrädare för DataVäxt, Lantmännen Maskin och HIR Skåne berättar om det uppkopplade lantbruket och alla fördelar det kan medföra för ökad kontroll över såväl maskinerna som gårdens ekonomi.
En ovanligt utdragen betkampanj är avslutad. Betförsörjningschefen Birger Olsson från Nordic Sugar ska ge oss detaljerna i dagens måndagsintervju.
Sverige behöver stärka sitt skydd av jordbruksmark menar Anders Larsson, forskare vid SLU Alnarp, en av de drivande krafterna bakom föreningen Den Goda Jorden. Idag är han på besök i vår måndagsintervju. Som vanligt rapporterar vi även från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Anders Bauer växtodlingsrådgivare från HIR Skåne som berättar om vårgrödor och sortförsök.
I dagens Lantbruksnytt blir det en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden. I måndagsintervjun har vi besök av Tornums förre vd Per Larsson som idag har rollen som senior advisor på företaget.
I dagens Lantbruksnytt intervjuas Frans Brodde från HIR Skåne som pratar om precisionsodling och tjänsten Markkartering.se. Det blir också en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.