Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Bonnet

Senaste programmen

Det finns inte många fakta just nu som talar för att priset för spannmål och andra lantbruksgrödor ska vända upp i närtid, priserna fortsätter snarare ner.
Vi sammanfattar veckan i ett nyhetssvep. Även denna vecka kan uppmärksamma tittare tävla om en biljett till Borgeby Fältdagar 2023.
Från och med årets säsong kommer samtliga åkermarker kontrolleras med satellit i SAM-ansökan. I veckan sänktes mjölkpriset med ytterligare 21 öre per kilo mjölk. Vi har pratat med en mjölkproducent...
Inga spår efter rotgallnematoder vid nya mätningar i Hushållningssällskapets försöksfält i Kristianstad förbryllar. Flera rapporter om stora utbrott av fågelinfluensa bland vilda fåglar. Enligt SVA är det inte omöjligt att...
I Lantbruksnytt torsdag hör vi Jordbruksverket kommentera sitt inspel till Livsmedelsstrategin 2.0. Deras bästa medicin är lönsamma jordbruksföretag för att vi ska trygga livsmedelsförsörjningen. Och Hushållningssällskapet Skåne gör nu ett...
I Lantbruksnytt onsdag berättar vi att Årets Traktor 2024 började denna veckan med ett möte mellan tillverkare och den internationella juryn. Men några stora tillverkare saknades i år. Greppa näringen...
I dagens program träffar vi Limagrain som med hjälp av goda försöksresultat tagit över majoriteten av den danska rapsfrömarknaden och nu har siktet inställt på Sverige. Det handlar också om...
Efter en lång tid med fallande priser så var det uppåt på spannmålsbörserna. Den svenska valutan försvagades vilket gör att omräknat i svenska kronor blev uppgången ännu högre.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Årets lokalförening
Matupphandling
Valtrapris
LRF-motion
Palle Borgström – ny ordförare i LRF
Jordbrukskommissionär
Hulta gård
Flytgödsel
Minkar
Ledarskap
Syra i gödsel
Ekobot
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Idag ska vi träffa Mats Jönsson, Sverige-ansvarig för Lemken. Vi har träffat honom hemma på gården där han bland annat berättar hur det är att kämpa in ett märke på en marknad som bitvis kan vara ganska konservativ.
En längre intervju med Lantmännens styrelseordförande Per Lindahl.
Företrädare för DataVäxt, Lantmännen Maskin och HIR Skåne berättar om det uppkopplade lantbruket och alla fördelar det kan medföra för ökad kontroll över såväl maskinerna som gårdens ekonomi.
En ovanligt utdragen betkampanj är avslutad. Betförsörjningschefen Birger Olsson från Nordic Sugar ska ge oss detaljerna i dagens måndagsintervju.
Sverige behöver stärka sitt skydd av jordbruksmark menar Anders Larsson, forskare vid SLU Alnarp, en av de drivande krafterna bakom föreningen Den Goda Jorden. Idag är han på besök i vår måndagsintervju. Som vanligt rapporterar vi även från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Anders Bauer växtodlingsrådgivare från HIR Skåne som berättar om vårgrödor och sortförsök.
I dagens Lantbruksnytt blir det en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden. I måndagsintervjun har vi besök av Tornums förre vd Per Larsson som idag har rollen som senior advisor på företaget.
I dagens Lantbruksnytt intervjuas Frans Brodde från HIR Skåne som pratar om precisionsodling och tjänsten Markkartering.se. Det blir också en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.