Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Bonnet

Senaste programmen

Lantbruksnytt onsdag handlar om hur konsumenters lågprisjakt har fått ekologiskt att tappa stora volymer i dagligvaruhandeln, med negativ påverkan på svensk eko-produktion. Vete tåligare mot svartrost och gulrost förädlas fram...
Nu satsar Lyckegård för att ta ut multiredskapet System Cameleon i världen. Och vi berättar om en ny metod för småskalig ammoniakproduktion som kan hjälpa till att göra lantbruket självförsörjande.
Spannmålspriserna föll åter neråt. Nu tror många marknadsbedömare att vi har nått botten och att priserna kommer att stabilisera sig alternativt vända uppåt igen.
I dagens program handlar det om att dansk grisproduktion minskar dramatiskt och att slakterierna saknar grisar och så blir det som vanligt en sammanfattning av veckans viktigaste händelser.
I dagens program förklarar LRF varför de gick från rekordår med miljardöverskott 2021 till kraftiga minusresultat 2022. Och för grisproducenter har ekonomin balanserats, men riskerna har ökat.
Skånemejerier uppmanar sina producenter att minska på produktionen eller upphöra med mjölkproduktionen i förtid men Arla har inga planer på att ta in mindre mjölk från leverantörerna. Och Gunnarshögs gård...
Vita rapsfält, Gunnarshög testar en ny sort i år med vita blommor och annan karaktär på oljan. I dagens Lantbruksnytt besöker vi Erik Nilsson på Gunnarshög och så berättar Gård...
I onsdagens Lantbruksnytt har vi kikat på nyttan med att lära sig traktorns GPS. Lantbrukare behöver göra nödvändiga investeringar för framtiden men det ekonomiska läget bromsar. LRF förklarar vilka konsekvenser...
Svenskafoder

Senaste inslagen

Nystart för Hällestads svamp
Stödbetalningar
Pöttinger
Köttrasauktion
Sveriges mjölkbönders årsmöte
Erik Stjerndahl
Fältförsök
Helena Jonsson slutar som ordförande
Sia Glass byter leverantör
Vårbruksläget
Samägda maskiner
Digital Bonde
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

En längre intervju med Lantmännens styrelseordförande Per Lindahl.
Företrädare för DataVäxt, Lantmännen Maskin och HIR Skåne berättar om det uppkopplade lantbruket och alla fördelar det kan medföra för ökad kontroll över såväl maskinerna som gårdens ekonomi.
En ovanligt utdragen betkampanj är avslutad. Betförsörjningschefen Birger Olsson från Nordic Sugar ska ge oss detaljerna i dagens måndagsintervju.
Sverige behöver stärka sitt skydd av jordbruksmark menar Anders Larsson, forskare vid SLU Alnarp, en av de drivande krafterna bakom föreningen Den Goda Jorden. Idag är han på besök i vår måndagsintervju. Som vanligt rapporterar vi även från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Anders Bauer växtodlingsrådgivare från HIR Skåne som berättar om vårgrödor och sortförsök.
I dagens Lantbruksnytt blir det en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden. I måndagsintervjun har vi besök av Tornums förre vd Per Larsson som idag har rollen som senior advisor på företaget.
I dagens Lantbruksnytt intervjuas Frans Brodde från HIR Skåne som pratar om precisionsodling och tjänsten Markkartering.se. Det blir också en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens program går vi igenom jordbruksstöd för 2020 med hjälp av HIR Skånes Ingemar Henningsson. Vi rapporterar också från spannmålsmarknaden.