Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Bonnet

Senaste programmen

Det finns hästfoder som innehåller renkavle på den svenska marknaden. Något att vara uppmärksam på för den som tar emot gödsel från hästgårdar, då det kan skapa stora problem på...
I dagens program får vi höra om hur spannmålspriset inte går växtodlarnas väg. Vi får även höra om att LRF planerar att göra sig mer välkända hos alla.
I dagens program besöker vi Årets Nötköttsföretagare i Skåne som satsar på modern teknik i stallarna för en rationell drift och bästa djurskydd och så visar Lemken upp sin senaste...
Spannmålspriserna faller igen. Fredagens USDA-rapport gav ökande lager vilket pressar priserna och så rapporterar vi om att det inte är så enkelt att införa koldioxidavgifter på livsmedel i Danmark då...
Dagens program handlar om att priset på slaktgrisar står stilla i Europa och det beror på att grillarna inte kommer ut till följd av uselt sommarväder. Förutom det är det...
Nya 9S från Massey Ferguson hade premiär för den svenska marknaden på Borgeby Fältdagar och Per Jansson berättade där om traktorn. En annan premiär var det för österrikiska Göweil som...
I dagens program besöker vi en äggproducent som även byggt tork och lager för att köpa in spannmål från traktens lantbrukare. Och så berättar Ljungby Maskins konstruktionschef om nyheter på...
I dagens program testar vi Claas traktor Arion 660 CMatic och så återvänder vi till Borgeby Fältdagar för att titta på odling av hampa.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Inför Årets Traktor 2019
Insekter i raps del 2
Finansministern om framtiden
Väderstad expanderar
LRFstämman 2018
Insekter i raps del1
Ny ordförande SpmO
Jak i Svedala
Traditioner bakom köttproduktionen
Bevattningen på Karlfälts gård
Danska frilandsgrisar
Kvinna och maskinförare
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Idag ska vi träffa Mats Jönsson, Sverige-ansvarig för Lemken. Vi har träffat honom hemma på gården där han bland annat berättar hur det är att kämpa in ett märke på en marknad som bitvis kan vara ganska konservativ.
En längre intervju med Lantmännens styrelseordförande Per Lindahl.
Företrädare för DataVäxt, Lantmännen Maskin och HIR Skåne berättar om det uppkopplade lantbruket och alla fördelar det kan medföra för ökad kontroll över såväl maskinerna som gårdens ekonomi.
En ovanligt utdragen betkampanj är avslutad. Betförsörjningschefen Birger Olsson från Nordic Sugar ska ge oss detaljerna i dagens måndagsintervju.
Sverige behöver stärka sitt skydd av jordbruksmark menar Anders Larsson, forskare vid SLU Alnarp, en av de drivande krafterna bakom föreningen Den Goda Jorden. Idag är han på besök i vår måndagsintervju. Som vanligt rapporterar vi även från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Anders Bauer växtodlingsrådgivare från HIR Skåne som berättar om vårgrödor och sortförsök.
I dagens Lantbruksnytt blir det en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden. I måndagsintervjun har vi besök av Tornums förre vd Per Larsson som idag har rollen som senior advisor på företaget.
I dagens Lantbruksnytt intervjuas Frans Brodde från HIR Skåne som pratar om precisionsodling och tjänsten Markkartering.se. Det blir också en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.