Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Bonnet

Senaste programmen

I lördagens utsändning av Lantbruksnytt handlar det om Lennardssons Maskin och lantbruk som storsatsar inom potatisodlingen och så får vi veta mer om hur samhällstrenderna påverkar våra val av livsmedel.
I dagens program handlar det om jordhälsa och vattenhushållning i grönsaksodlingen och vi gör ett återbesök på Körslättsgård och pratar om redskapsförsäljningen av danska CMN.
KLS höjer slaktgrispriset med 30 öre. Mattias Espert som nyligen meddelade att han lämnar posten som ordförande i Sveriges Grisföretagare ger sin syn på dagens slaktgrispris. Och i betfälten syns...
I Lantbruksnytt onsdag berättar vi att det varit en riktigt torr försommar och det har redan hunnit att påverka vallskörden. Ledande inom förnyelsebar energi. New Holland tar fram fler modeller...
Programmet i dag handlar om hur sommarvädret blir. Lantbruksnytt har pratat med meteorolog Johan Groth och så återvänder vi till Indien och upptakten till Årets Traktor 2024 för att höra...
Det finns inte många fakta just nu som talar för att priset för spannmål och andra lantbruksgrödor ska vända upp i närtid, priserna fortsätter snarare ner.
Vi sammanfattar veckan i ett nyhetssvep. Även denna vecka kan uppmärksamma tittare tävla om en biljett till Borgeby Fältdagar 2023.
Från och med årets säsong kommer samtliga åkermarker kontrolleras med satellit i SAM-ansökan. I veckan sänktes mjölkpriset med ytterligare 21 öre per kilo mjölk. Vi har pratat med en mjölkproducent...
Svenskafoder

Senaste inslagen

Palle Borgström
Tranås skinnberedning
USDA april 2017
Robotforskning
Ekologisk odling
Torbjörn Lithell
Bayer Xpro
Prisad mjölkbonde
Josefins bär
Havrecenter
Nytt system för att sprida flytgödsel
Nystart för Hällestads svamp
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Idag ska vi träffa Mats Jönsson, Sverige-ansvarig för Lemken. Vi har träffat honom hemma på gården där han bland annat berättar hur det är att kämpa in ett märke på en marknad som bitvis kan vara ganska konservativ.
En längre intervju med Lantmännens styrelseordförande Per Lindahl.
Företrädare för DataVäxt, Lantmännen Maskin och HIR Skåne berättar om det uppkopplade lantbruket och alla fördelar det kan medföra för ökad kontroll över såväl maskinerna som gårdens ekonomi.
En ovanligt utdragen betkampanj är avslutad. Betförsörjningschefen Birger Olsson från Nordic Sugar ska ge oss detaljerna i dagens måndagsintervju.
Sverige behöver stärka sitt skydd av jordbruksmark menar Anders Larsson, forskare vid SLU Alnarp, en av de drivande krafterna bakom föreningen Den Goda Jorden. Idag är han på besök i vår måndagsintervju. Som vanligt rapporterar vi även från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Anders Bauer växtodlingsrådgivare från HIR Skåne som berättar om vårgrödor och sortförsök.
I dagens Lantbruksnytt blir det en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden. I måndagsintervjun har vi besök av Tornums förre vd Per Larsson som idag har rollen som senior advisor på företaget.
I dagens Lantbruksnytt intervjuas Frans Brodde från HIR Skåne som pratar om precisionsodling och tjänsten Markkartering.se. Det blir också en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.