Lokalförening bygger ut både tork och lagringskapacitet för att klara medlemmarnas behov och så tittar vi på en ny direktsåmaskin från Väderstad, anpassad för europeiska lantbrukares behov.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Återvinningen av lantbruksplast ökar år från år men mer kan göras för att få det bättre och effektivare. Lantbruklsnytt är på plats vid plastinsamling. Och så berättar företrädare för Valtra...
Ny plan för att lantbrukare ska klara sig även vid störningar i energilogistiken. Om det handlar dagens Lantbruksnytt där vi även tar en titt på en ny eldriven traktor från...
I onsdagens utsändning av Lantbruksnytt besöker vi finska Suolahti för en förhandsvisning av Valtras nya S-serie. Vi tar oss sedan till Tyskland för att träffa några av medaljörerna på stundande...
Tidigare hemlig för allmänheten, men nu släpper Fendt all information om nya serien 600 Vario. Och årets betkampanj har så här långt flutit på bra, nu stiger sockerhalten för varje...
Vi inleder veckan med en rapport från spannmålsmarknaden där vetepriserna faller tillbaka på börserna efter förra veckans uppgång.
Har du missat något av veckans rapportering? I dagens program sammanfattar vi veckans nyheter i ett svep. Vi berättar också vem som vann i förra veckans tävling. Det blir även...
Lantbruksnytt tittar på en traktor med både diesel- och elmotor och så förklarar föreningen Ekologiska Lantbrukarna varför det produceras och säljs allt mindre ekologiska livsmedel i Sverige.
Senaste inslagen
Vallfröodling
Crispr-teknik del3
Årets Traktor Steyr 4115 Kompakt HD
Crispr-teknik 2
Lantbrukspanelen
Crispr-teknik del1
Betkampanjen 2018
Årets traktor Case IH Maxxum 145
Årets betkampanj inledd
Tufft år även för grönsaksodlarna
Chipspotatis
Fänkålsodling
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.