Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Bonnet

Senaste programmen

Vi börjar veckan med de senaste händelserna på spannmålsmarknaden. Grönt näringslivsindex backar och svenska sockerbetor skall nu skeppas till Polen.
I söndagens utsändning av Lantbruksnytt blir det i vanlig ordning en sammanfattning av veckan som gått.
Det går bra för svenskt nötkött och HK Scan satsar vidare på produktutveckling för att det ska bli ännu bättre. Om det handlar dagens program där en annan positiv nyhet...
Ekomarknaden har krympt men många arbetar febrilt för att få den att öka igen. Att valutasäkra EU-stöden har inte visat sig lönsamt historiskt. Men just nu kan det trots allt...
I dagens program om Skira som sökte nya spannmålsköpare bland grisföretagare på Grisföretagardagen. Och på Agritechnica visade New Holland sina stora satsningar på alternativa bränslen som el och metangas.
I onsdagens program handlar det om hur man kan minska användningen av växtskyddsmedel och öka skörden med hjälp av norsk precisionsodlingsteknik. Det handlar också om hur utbrottet av ASF i...
I dagens Lantbruksnytt berättar vi om Solgården som har utegrisar, men nu skall de få flytta in i ett nytt grisstall som är under uppbyggnad. Och företagen Bredal och Bogballe...
Lantbruksnytt inleder i vanlig ordning veckan med en rapport från spannmålsmarknaden där rapsen fortsätter gå mot strömmen.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Vattensatsning
Ölgrisar
Framtidens odling
Cereals
Linser
European Drivers Championship del2
LRFs mjölkrapport juni
European Drivers Championship
Betodlarmöte
Inför majsskörden
Tyskagården
Väversunda bär
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Idag ska vi träffa Mats Jönsson, Sverige-ansvarig för Lemken. Vi har träffat honom hemma på gården där han bland annat berättar hur det är att kämpa in ett märke på en marknad som bitvis kan vara ganska konservativ.
En längre intervju med Lantmännens styrelseordförande Per Lindahl.
Företrädare för DataVäxt, Lantmännen Maskin och HIR Skåne berättar om det uppkopplade lantbruket och alla fördelar det kan medföra för ökad kontroll över såväl maskinerna som gårdens ekonomi.
En ovanligt utdragen betkampanj är avslutad. Betförsörjningschefen Birger Olsson från Nordic Sugar ska ge oss detaljerna i dagens måndagsintervju.
Sverige behöver stärka sitt skydd av jordbruksmark menar Anders Larsson, forskare vid SLU Alnarp, en av de drivande krafterna bakom föreningen Den Goda Jorden. Idag är han på besök i vår måndagsintervju. Som vanligt rapporterar vi även från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Anders Bauer växtodlingsrådgivare från HIR Skåne som berättar om vårgrödor och sortförsök.
I dagens Lantbruksnytt blir det en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden. I måndagsintervjun har vi besök av Tornums förre vd Per Larsson som idag har rollen som senior advisor på företaget.
I dagens Lantbruksnytt intervjuas Frans Brodde från HIR Skåne som pratar om precisionsodling och tjänsten Markkartering.se. Det blir också en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.