Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

RJ Maskiner

Senaste programmen

Dagerns Lantbruksnytt handlar om att allt fler unga väljer att äta kött och så vänder vi tillbaka till Österlenkryddor för att se hur själva odlingen går till.
I dagens program har vi träffat Liberalernas toppkandidat i EU-valet Anna Maria Corazza Bildt, som vill underlätta för lantbrukarna och vill förbättra djurlagstiftningen. Och Lantbruksminister Kullgren vill se mer flexibilitet...
Lantbruksnytt tittar på en bäddfräs från Scanstone i dagens program där vi även rapporterar från rådsmötet i Bryssel och där den svenska landsbygdsministern, Peter Kullgren, anser att vargen måste få...
Spannmålspriserna i uppåtgående trend men åsikterna går i sär om säljläget. Frågan om NGT-grödor ännu inte avgjord och svenskarnas matvanor leder inte till hållbar konsumtion. Ny vecka med Lantbruksnytt.
Grundvattennivåerna är fortsatt på goda nivåer i större delen av landet. Om det handlar dagens program där vi även presenterar vinnaren i förra söndagens tävling och har en ny söndagstävling.
ISObus i ny uppkopplad potatissättare från AVR, Lantbruksnytt träffar Swedish Agro Machinerys potatismaskinsexpert och så besöker vi en svensk kryddodling som till och med exporterar till USA.
I dagens program besöker vi en stor demonstration av Deutz-Fahrtraktorer, arrangerad av generalagenten Moni Worldwide och så tittar vi på lite av vad BASF ska visa på Borgeby Fältdagar.
I dagens program tittar vi på hur man väljer rätt spets till harven. Sinclairsholm erbjuder mer än vad märkeshandlare har från leverantör. Och vi pratar med HIR Skåne om hur...
Svenskafoder

Senaste inslagen

KLF betalade bra för spannmålen till medlemmarna
HKScan byter från gasol till biogas
Ekoforskning
Billigare stall
Vattenbrist
Biavel
Potatissättning
Frostskadade betor
Lundasparris
Kontrollprojekt för grisproducenter
Gotlandsstöd
Potatisbetning
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Idag ska vi träffa Mats Jönsson, Sverige-ansvarig för Lemken. Vi har träffat honom hemma på gården där han bland annat berättar hur det är att kämpa in ett märke på en marknad som bitvis kan vara ganska konservativ.
En längre intervju med Lantmännens styrelseordförande Per Lindahl.
Företrädare för DataVäxt, Lantmännen Maskin och HIR Skåne berättar om det uppkopplade lantbruket och alla fördelar det kan medföra för ökad kontroll över såväl maskinerna som gårdens ekonomi.
En ovanligt utdragen betkampanj är avslutad. Betförsörjningschefen Birger Olsson från Nordic Sugar ska ge oss detaljerna i dagens måndagsintervju.
Sverige behöver stärka sitt skydd av jordbruksmark menar Anders Larsson, forskare vid SLU Alnarp, en av de drivande krafterna bakom föreningen Den Goda Jorden. Idag är han på besök i vår måndagsintervju. Som vanligt rapporterar vi även från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Anders Bauer växtodlingsrådgivare från HIR Skåne som berättar om vårgrödor och sortförsök.
I dagens Lantbruksnytt blir det en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden. I måndagsintervjun har vi besök av Tornums förre vd Per Larsson som idag har rollen som senior advisor på företaget.
I dagens Lantbruksnytt intervjuas Frans Brodde från HIR Skåne som pratar om precisionsodling och tjänsten Markkartering.se. Det blir också en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.