Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

I dagens program tar vi en titt på situationen för mjölkproducenterna som just nu har god lönsamhet, men vad händer framöver? Och smutsiga betor och svåra förhållanden i fält. Så...
I dagens program har vi besökt Högskolan i Halmstad som ska satsa på att göra de gröna företagarna mer entreprenörsmässiga. Nu startar deras andra utbildning inom ämnet. På Sockerbruket i...
I dagens program har vi hampaodlaren Thomas Jacobsson i studion och därmed kommer dagens intervju att handla om en lite annorlunda och mycket omdiskuterad odling.
Vi pratar plogar och ekologisk odling med den tyska maskintillverkaren Horsch och så har vi en intervju med Svenskt Kötts vd Elisabeth Qvarford om deras nya marknadskampanj.
Lantbruksnytt möter Sveriges Skog- och Lantbruksråd för att höra hur det går med exporttillstånd för svenska livsmedel till Kina och så pratar vi om klövvård och värdet av god klövhälsa.
I dagens program får vi en rapport från Lantbrukets dag som arrangerades i Riksdagen i tisdags och så har vi fler nyheter från Agritechnica.
I dagens program rapporterar vi från djurskyddskonferensen i Jönköping och temat var "Tillsammans för bättre djurskydd". Vi får även höra om nyheter från Agritechnica och denna gång handlar det om...
I Lantbruksnytt gör vi i dag ett besök i Väderstad där man lyckats bra med höstrapsen. Tidig etablering och rätt såmaskin tycks vara bästa receptet. Vi har även träffat Case...
Svenskafoder

Senaste inslagen

Lantbrukets dag i Riksdagen 2023
Ny ordförande i Sveriges Jordbruksarrendatorer
Svårt bedöma räntenedgången
Swedish Agro Machinery på rätt väg
Pressat läge och sämre framtidstro hos lantbrukare
Personalvård – lika viktigt som vård av grisarna
Lantbrukets plats i vattenhierarkin
Smarta lösningar för vattnet i fält
Deutz-Fahr fortfarande populärt i Älmhult
Lyckad bekämpning av Afrikansk svinpest
Positivt på nötmarknaden
Gynnsamt med osäkrad kurs för EU-stöden
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Det finns flera projekt i Sverige som syftar till att öka pollinatörernas förekomst i landskapet. Mattias Hammarstedt från HIR Skåne ska berätta om några av dem i dagens måndagsintervju.
Digitalisering och transparens kommer prägla spannmålsmarknaden under de kommande åren. Det menar dagens måndagsgäst Felicia Bindekrans som är marknadsansvarig och medgrundare på Skira. Som vanligt innehåller dagens program även en nyhetsuppdatering med det senaste från spannmålsmarknaden.

I dagens måndagsintervju har Anders Niléhn besök av Mattias Andersson från DataVäxt för samtal om lantbrukets digitalisering. Något som inte längre undgår någon då data används för att styra maskiner, samla in data över arbete samt göra all information tillgänglig för dem som har behov av den.

 Vi har också...
I dagens måndagsintervju möter vi experten som ska spetsa LRF:s hållbarhetsarbete.
Allt fler lantbrukare satsar på solceller, men fallgroparna är många – ofta saknas kunskap och erfarenhet hos installatörerna. Vi har bjudit in Ola Carlsson från Länsförsäkringar för att ta reda på hur man enklast undviker problemen.
I dagens måndagsintervju reder vi ut vad som krävs för att sötpotatis ska bli en större gröda i Sverige. Dagens gäst är Oskar Hansson från HIR Skåne. Som vanligt blir det även en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Magnus Nilsson från Hushållningssällskapet. Han har lett ett tvåårigt projekt som studerar om man kan utesluta fosforn i startgivan för fodermajs. Det skulle kunna leda till mindre övergödning och att odlaren sparar pengar.
Stölder är ett stort problem inom lantbruket, men ny forskning visar att färre än hälften av alla brott blir polisanmälda. I dagens måndagsintervju ska Stina Bengtsson berätta mer om sin studie bland 570 lantbrukare, maskinentreprenörer och åkare.