I helgen avgjordes tävlingen årets traktor 2018 och i dagens program får du en sammanfattning från tävlingen och prisutdelningen i Hannover.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens program tar vi del av den senaste tekniken som presenteras på Agritechnicas öppningsevent VDI Land.Technik AgEng och goda tider för mjölkbönder gör att många passar på att bygga...
I dagens program får vi se lite tips från Svensk raps om vad man ska tänka på angående vårens kvävegiva i rapsen. Och så fortsätter vi att rapportera om konsekvenserna...
I dagens program riktar vi blickarna mot våren. Det kan nämligen bli brist på vårutsäde och därför bör man som lantbrukare agera. Och så har vi besökt lantbrukarkonferensen i Örebro...
I dagens program handlar det mycket om glyfosat. På Övedskloster berättar man hur ett förbud kan påverka deras strategi negativt med reducerad jordbearbetning och osäkerheten om substansens framtid är även...
I dagens program gör vi ett sista besök på Övedskloster i vår serie om reducerad jordbearbetning och så tittar vi på hur den nya livsmedelsstrategin ska leda till ökad självförsörjningsgrad...
I dagens måndagsintervju har vi besök från Danmark. Det är Svend Skov Olesen, exportchef på Samson som besöker oss och det kommer därför att handla om gödselteknik.
Idag kan vi berätta att danska grisproducenter arbetar allt mer med djurskydd och en del av dem har även gått in i frivilliga program utan säker ersättning för merkostnaderna.
Senaste inslagen
200 Deutz-Fahr om två år
EU:s livsmedel kommer att efterfrågas globalt
GPS stölderna kan begränsas
Extra kontroll av gödselhantering
Nya metoder för regelförenklingar
40 procent av kärnzonen instängslad
Rekord på rekord för Klaravik
Effektivare gödseltunna på Bollerup
Full koll på elförbrukningen
Agrohill firar tio år
Odla inte mellangrödan med vänster hand
Utvecklar möjligheter med drönare i lantbruket
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.