I dagens program träffar vi Spannmålsodlarnas nya ordförande. Vi konstaterar också att det är ett ovanligt tufft år för oljeväxtodlarna med stora mängder skadedjur.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Idag gästas vi av Henrik Hesby från Claas i studion. Och så får du det senaste från spannmålsmarknaden.
En ny avhandling från Uppsala Universitet visar att det produceras för mycket kött i Sverige till följd av traditioner och stolthet bakom produktionen och så tittar vi närmre på en...
I dagens program besöker vi den danska lantbrukaren Hans Erik Jørgensen som har ekologiska frilandsgrisar i närheten av Odense. Och så fortsätter vi vår rapportering från Karlfälts Gård, i dag...
I dagens program tar vi oss tillbaka till fältdagen på Glyttinge för att få höra mer om hur radhackning kan ge bättre resultat i spannmålsodling. Vi får också träffa Emma...
I dagens program tittar vi närmre på de nya reglerna kring diesel efter den 1 juli i år och så besöker vi Glyttinge utanför Linköping med anledning av den biologiska...
I dagens program gör vi ett återbesök på rapsfältet i Väderstad som vi besökte i höstas. Och så får vi höra mer om rapporten Sverige som ekoland. Enligt den skulle...
I dagens måndagsintervju pratar vi med Lennart E Bengtsson som är vd på mjölkföretaget Wapnö Gård. Och så tittar vi som vanligt på spannmålsmarknaden.
Senaste inslagen
Unik elfyrhjuling till 2025
Utbilda dig till servicetekniker till hösten
Så kan kommuner räkna på sin självförsörjning
5300 ton korn genom nya torken
Prisat skolkök med ekologisk mat
Fjärranalys av vallkomposition med drönare
DNA-analys i laboratorium effektivare än växtförädlaren
Spannmålspriserna stiger runt nyår
Norrländsk jordbruksvetenskap byter skepnad
Hastigheten är vinsten i nya växtlabb
Krav på köttets ursprung dröjer
Med självinsikt blev växtförädlingen bättre