Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Östorps Bevattning

Senaste programmen

I fredagens program berättar vi om hur Riksbanken nu tar nya tag mot inflationen. Räntan höjs med en halv procent. Nya gropen gjorde succé på fältdagarna.
I torsdagens program träffar vi tyska Grimme som kommer med nyheter inom både sättning och upptagning. Vi besöker även Kverneland, vars kvalitetssatsning nu börjat bära frukt.
I onsdagens program är vi på plats på Borgeby Fältdagar. Det handlar också om äggbranschens pågående stålbad.
Vi fortsätter att rapportera från Kvernelands pressdagar i italienska Bologna och i dagens program handlar det om nya plogar och så stiger priset på begagnade lantbruksmaskiner och vi pratar med...
Efter veckor av stigande spannmålspriser så korrigerade nu marknaden prisnivån och samtliga grödor föll kraftigt på börserna i Chicago och Paris.
I dagens program handlar det om vertikal odling och så sammanfattar vi som vanligt några av veckans viktigaste händelser.
Vi besöker HIR-Skåne för att få reda på allt nytt inför majsdagen den 7 september och så rapporterar vi om SLU:s kartläggning om prisökningarnas effekter inom lantbruksföretagen.
Sötlupin kan vara en gröda för livsmedelsproduktion samtidigt som den är intressant i växtföljden. Lantbruksnytt besöker Baljväxtnätverket som förklarar mer och så beger vi oss till världens nordligaste bryggeri som...
Agricam

Senaste inslagen

Kraftigt dyk i ekoskörden
Kverneland köper italienska Roc
Intressanta traktorer i Årets Traktor 2023
Grimme visar nytt och begagnat
McHale – både för stora och små
Toppmodern växtförädling snabbar på processen
Ensilagebalen en relativt modern företeelse
Förbättrad fodereffektivitet för lamm
Gällivare ska odla grönsaker med spillvärme
Mylla vill förändra hur vi handlar mat
Årets Traktor 2023 har startat
Ökad Spannmålsförsäljning
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

I dagens måndagsintervju ska vi höra SVA:s expert Oskar Nilsson berätta mer om den minskade antibiotikaförsäljningen för djuranvändning i EU.
I dagens program berättar vi bland annat att finsk sockerproduktion behöver fler odlare och att forskare erfar att USAs hamnar bombarderas med afrikansk svinpest.
Hur ska vi summera lantbruksåret 2019? Och vad väntar under 2020? Vi bjöd in LRF Konsults Christine Andersson för att reda ut några av frågetecknen i dagens måndagsintervju
Sveriges grisbönder har ett tufft år bakom sig med turbulens på marknaden och höga foderpriser. Christian Carlsson, som är ordförande för Skånes och Blekinges grisproducenter, vågar ändå se positivt på det kommande året. Hör mer i dagens måndagsintervju.
I dagens Lantbruksnytt får vi en nyhetsuppdatering men sedan blir det fokus på majs. Det är en gröda som blir allt vanligare på åkrarna i framför allt Sydsverige. En som vet allt om majsens fördelar, men också om majsens utmaningar, är Hans Thorell som började odla grödan redan på 70-talet.
Hasse Ripa har varit verksam inom lantbruksmaskinbranschen i flera decennier. I dag är han marknadschef för relativt nystartade Swedish Agro Machinery med huvudagenturen Claas. Hur går det för Swedish Agro Machinery?
Det finns flera projekt i Sverige som syftar till att öka pollinatörernas förekomst i landskapet. Mattias Hammarstedt från HIR Skåne ska berätta om några av dem i dagens måndagsintervju.
Digitalisering och transparens kommer prägla spannmålsmarknaden under de kommande åren. Det menar dagens måndagsgäst Felicia Bindekrans som är marknadsansvarig och medgrundare på Skira. Som vanligt innehåller dagens program även en nyhetsuppdatering med det senaste från spannmålsmarknaden.