Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

DeLaval

Senaste programmen

I dagens program presenteras vinnaren i förra veckans tävling och så har vi en ny tävling med ännu en chans att vinna fribiljett till Borgeby Fältdagar. Programmet handlar även om...
I dagens program om nytt koncept för bevattningslösning på Wrams Gunnarstorps gods. Och Absolut vodka berättar om initiativet Absolut Farmers. Ett demonstrationsprojekt där man jobbar med befintlig kunskap inom veteodling...
Lantbruksnytt var på på plats på lantbruksmässan DLG Feldtage i Tyska Erwitte. Och vi ger en inblick kring läget i spannmålsmarknaden för juni utifrån senaste USDA-rapporten och den senaste tidens...
I dagens program återvänder vi till sockerbetsförsöken utanför Staffanstorp men den här gången för att titta på ny teknik och så berättar en av Arlas mjölkproducenter vad han anser om...
Årets skörd av gröna ärtor började denna veckan och Lantbruksnytt var på plats och så ger LRF:s ordförande Palle Borgström sin syn på utfallet i EU-valet.
Förstaskörden blev bra i Skåne. Lantbruksnytt besöker Vankivagården som även bygget ut stallarna just nu och så besöker vi ytterligare en mjölkproducent i dagens program, den här gången för att...
Spannmålspriserna fortsätter att falla men än är det inte för sent att sälja. Finland vaccinerar djurskötare mot fågelinfluensa. Ny vecka med Lantbruksnytt.
I dagens program handlar det om att det danska slakteriet Tican ökar resultatet trots kraftigt minskad volym. Dessutom är det en nyhetssammanfattning från veckan som gått och en söndagstävling.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Michelins nya däck
Vattenbrist del2
Vattenbrist del1
Vattensatsning
Ölgrisar
Framtidens odling
Cereals
Linser
European Drivers Championship del2
LRFs mjölkrapport juni
European Drivers Championship
Betodlarmöte
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Idag ska vi träffa Mats Jönsson, Sverige-ansvarig för Lemken. Vi har träffat honom hemma på gården där han bland annat berättar hur det är att kämpa in ett märke på en marknad som bitvis kan vara ganska konservativ.
En längre intervju med Lantmännens styrelseordförande Per Lindahl.
Företrädare för DataVäxt, Lantmännen Maskin och HIR Skåne berättar om det uppkopplade lantbruket och alla fördelar det kan medföra för ökad kontroll över såväl maskinerna som gårdens ekonomi.
En ovanligt utdragen betkampanj är avslutad. Betförsörjningschefen Birger Olsson från Nordic Sugar ska ge oss detaljerna i dagens måndagsintervju.
Sverige behöver stärka sitt skydd av jordbruksmark menar Anders Larsson, forskare vid SLU Alnarp, en av de drivande krafterna bakom föreningen Den Goda Jorden. Idag är han på besök i vår måndagsintervju. Som vanligt rapporterar vi även från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Anders Bauer växtodlingsrådgivare från HIR Skåne som berättar om vårgrödor och sortförsök.
I dagens Lantbruksnytt blir det en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden. I måndagsintervjun har vi besök av Tornums förre vd Per Larsson som idag har rollen som senior advisor på företaget.
I dagens Lantbruksnytt intervjuas Frans Brodde från HIR Skåne som pratar om precisionsodling och tjänsten Markkartering.se. Det blir också en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.