Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

DeLaval

Senaste programmen

I dagens program besöker vi Isåsa Mejeri som varit igång i en månad nu. Dessutom pratar vi med Lagerbergs nye vd Mats Markgren om framtiden.
Våren är ovanligt kall i år och vi på Lantbruksnytt har pratat med växtodlingsrådgivare om vad lantbrukarna bör tänka på och så har Södra Sveriges Frö- och Oljeväxtodlare haft fältvandring...
Dagens program kommer handla mycket om maskiner. Först tar vi en tillbakablick med Claes Lindell som sålt lantbruksmaskiner under hela sitt liv. Och sen träffar vi JCB´s försäljningschef som ser...
Cowfunding vill sälja fler djursorter än ko och gris. Efterfrågan på svensk kyckling ger goda förutsättningar för kläckerier.
Lördagens program handlar om First Farm om arbetet med att säkra framtiden när mjölkpriset vänder. Vi pratar med polisen som tar ett krafttag kring problematiken med lantbruksstölder.
Vi besöker en av de som provar salicylsyra istället för antibiotika vid behandling av Klövspalt. Jordbruksverket rapporterar om hur årets SAM-ansökan har känts.
I dagens program besöker vi Sjöbo kommuns innovationskonferens. Och så träffar vi en sockerodlare som är glad över möjligheten att odla mer efter fylld kvot.
I dagens program så har vi besökt Agro Maskiners invigning. Behövs fler märkningar i svenska livsmedelsbutiker? Vår reporter tar reda på vad den nya märkningen "från Sverige" innebär.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Investeringsviljan har börjat komma tillbaka enligt OP maskiner
Ytterligare ett pivotsystem är uppe
Test med sort och radavstånd i raps
Mer svensk mjölk i svensk ost
Läget i Rapsmästartävlingen
21 nominerade till final
Löpande service i ärtskörden
Pivotbevattning blir allt populärare
Absolut Farmers är igång
Näringsbevattning har många fördelar
Oroligt spannmålspris
DLG Feldtage 2024
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Idag ska vi träffa Mats Jönsson, Sverige-ansvarig för Lemken. Vi har träffat honom hemma på gården där han bland annat berättar hur det är att kämpa in ett märke på en marknad som bitvis kan vara ganska konservativ.
En längre intervju med Lantmännens styrelseordförande Per Lindahl.
Företrädare för DataVäxt, Lantmännen Maskin och HIR Skåne berättar om det uppkopplade lantbruket och alla fördelar det kan medföra för ökad kontroll över såväl maskinerna som gårdens ekonomi.
En ovanligt utdragen betkampanj är avslutad. Betförsörjningschefen Birger Olsson från Nordic Sugar ska ge oss detaljerna i dagens måndagsintervju.
Sverige behöver stärka sitt skydd av jordbruksmark menar Anders Larsson, forskare vid SLU Alnarp, en av de drivande krafterna bakom föreningen Den Goda Jorden. Idag är han på besök i vår måndagsintervju. Som vanligt rapporterar vi även från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Anders Bauer växtodlingsrådgivare från HIR Skåne som berättar om vårgrödor och sortförsök.
I dagens Lantbruksnytt blir det en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden. I måndagsintervjun har vi besök av Tornums förre vd Per Larsson som idag har rollen som senior advisor på företaget.
I dagens Lantbruksnytt intervjuas Frans Brodde från HIR Skåne som pratar om precisionsodling och tjänsten Markkartering.se. Det blir också en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.