ANNONS

Väderstad öppnar gård i Tyskland

Konceptet Väderstad Farm har funnits sedan många år tillbaka alldeles i anslutning till fabriken i Östergötland. Nu öppnar en andra Väderstad farm och den här gången är det strax utanför Helmstedt i tyska Niedersachsen.

– Vi har nu två gårdar, en i Sverige och en i Tyskland. De är viktiga för oss, både för att möta kunder, partners och journalister och visa upp vår innovativa styrka. Men också som platser där vi utför fälttester och testar nya metoder och koncept, både för i dag och för morgondagen. Vi har redan etablerade partnerskap med universitet och andra organisationer för att utveckla gemensamma försök och andra pågående projekt för att växa och dela kunskap, säger Nina Pettersson, chefsagronom på Väderstad.

Lantbruksnytt var nyligen på plats i Helmstedt när Väderstad presenterade sina senaste produktnyheter. Gården består av 50 hektar mark med en maskinhall på 800 kvadratmeter. Syftet är att kunna genomföra maskingenomgångar och utbildningar. Inne i maskinhallen har de byggt en röd stuga med vita knutar, vilket kommer att användas som kontor. Stugan ska visa en tydlig koppling till Väderstads svenska rötter.
– Vi är mycket glada över att välkomna besökare till vår nya tyska farm som kommer bli mycket viktig för oss framöver. Den kommer att vara en plats där vi försöker optimera användandet av både nuvarande och framtida produkter. En plats där vi visar alla hur vi på Väderstad gör saker och ting, säger Karl- Hubertus Reher, MD för Väderstad i Tyskland.

Relaterade artiklar