ANNONS

Landshypotek delar ut 157 miljoner

Föreningsstämman i Landshypotek beslutade igår att dela ut 157 miljoner kronor till medlemmarna, kunder som lånat till jord- och skogsbruksfastigheter hos Landshypotek Bank. Pengarna betalas ut i slutet av maj och motsvarar 8 procent i återbäring på den insats som varje medlem har i Landshypotek.

Igår hölls Föreningsstämma i Landshypotek Ekonomisk Förening. Ett av besluten handlade om medlemsutdelningen. Med Landshypotek Banks historiskt starka rörelseresultat avsattes 172 miljoner kronor av 2021 års vinst i koncernbidrag till Landshypotek Ekonomisk Förening, för föreningens verksamhet och för att möjliggöra årets utdelning. På torsdagens stämma, föreningens högsta beslutande organ, togs beslutet att dela ut 157 miljoner kronor till medlemmarna.

– Landshypoteks cirkulära ekonomi, där vi som ägare lånar av oss själva och vinsten sedan går tillbaka till oss, är unikt på svensk bankmarknad. Jag är glad över att vi kan fortsätta att ge en god återbäring på medlemmarnas eget insatskapital. Det är extra välkommet i det ansträngda ekonomiska läge som många lantbruksföretagare brottas med utifrån de kraftigt ökade produktions- och driftskostnaderna, säger Per-Olof Hilmér, ordförande för Landshypotek Ekonomisk Förening.

Relaterade artiklar