ANNONS

Mc Hale visar nya kombipressar vid VM i plöjning

McHale Fusion har under lång tid varit förstavalet bland kombipressar för lantbrukare och entreprenörer runt om i världen. Vid årets världsmästerskap i plöjning är McHale stolta över att presentera den nya McHale Fusion 4-serien av kombipressar som består av McHale Fusion 4, McHale Fusion 4 Pro och McHale Fusion 4 Plus med mantelplastteknik.

När man designade Fusion 4 var förarkomfort och användarvänlighet ledord i maskinens utveckling. Alla maskiner i Fusion 4-serien levererar ett antal nya funktioner, där Fusion 4 Pro och Fusion 4 Plus är ISOBUS-kompatibla, vilket gör att föraren kan uppleva den högsta nivån av kompabilitet och maskinprestanda.

Med nya Fusion 4-serien introduceras vår mest avancerade pickup med förbättrad genomströmning, ökad baldensitet och snabbare inmatningskapacitet. Fokus har också lagts på förarkomfort samtidigt som man säkerställer att tillförlitligheten och den kraftiga maskinkonstruktionen som McHale är känt för kvarstår. Med utgångspunkt i detta rykte har McHale lagt till följande nya funktioner:

Profi-Flo Pick-Up

McHale har skapat sin högeffektiva pickup för Fusion 4-serien. Den nya Profi-Flo pickupen har utformats för ökat intag genom effektivare materialflöde och har konstruerats för att säkerställa att användaren arbetar med en högpresterande pickup som är designad för att passa olika arbetsförhållanden.

Den nya trappformade inmatningen underlättar för materialet att flöda från pickupen, mot rotorn och in i balkammaren, vilket maximerar genomströmningen. För att minska underhållet är alla Profi-Flo pickups utrustade med en DH-drivlina som minskar kedjebelastningen och ökar kedjans livslängd.

Kunderna kan välja mellan en pickup med 5-pinnrader och kamkurva eller den kamlösa pickupen med 6-pinnrader, som har ökat i bredd. Bakom pickupen kommer kunderna att märka ett antal förändringar för att förbättra flödet av material in i kammaren.

McHale har också introducerat auto-justerande inmatning som har utformats speciellt för att tillåta maskinen att automatiskt justera upp och ner efter förändringar i materialflödet.

Utformningen av inmatningen har ett antal fördelar;

• Den anpassar sig automatiskt till materialets volym vilket gör att maskinens kapacitet kan maximeras i både små och stora strängar.

• Inmatningen justeras automatiskt så att maskinen bättre kan hantera ojämna strängar.

• Bättre intag av material.

• Mindre risk för stopp i inmatningen

 

Martin McHale – McHale´s Marknads och Försäljningsdirektör:

“Den nya Fusion 4-serien har fokuserat på högre kapacitet och komfort för föraren. Det finns en ökning av inmatningskapaciteten tack vare den nya Profi-Flo pickupen tillsammans med högre baldensitet och snabbare inplastningshastighet. Produktteamet har också förbättrat pressningsarbetet för föraren med ISOBUS-teknik på Fusion 4 Pro och 4 Plus.”

1000 RPM växellåda

Alla maskiner i Fusion 4-serien är utrustade med en 540 rpm växellåda som standard. För att ytterligare förbättra maskinens prestanda finns en 1000 rpm växellåda som tillval vilken ger följande fördelar:

• Växellådan på 1000 rpm resulterar i en ökning av kraftuttagsvarvtalet med ett avsevärt reducerat vridmoment. Detta minskar temporära belastningarna på drivlinan, vilket ger överbelastningsskyddet 10 % mer marginal och minskar därmed risken för stopp och ger mer genomströmning.

• Möjligheten att välja 540 rpm (om tillgängligt) på traktorn för enklare omstarter.

• Bättre bränsleekonomi uppnås tack vare lägre motorvarvtal genom att köra maskinen med det rekommenderade kraftuttagsvarvtalet på 890 rpm när man använder 1000 rpm växellådan.

Andra nya funktioner i Fusion 4-serien av maskiner inkluderar:

McHale Fusion 4-serien är utrustad med separata fett- och oljepumpar. Fettpumpen är kopplad till balstippens nedåtgående rörelse, medan oljepumpen är kopplad till balstippens uppåtgående rörelse. Detta säkerställer att fett och olja appliceras jämnt och kontinuerligt när maskinen arbetar.

En större nät-/filmbroms har monterats på alla Fusion 4 Plus-maskiner som ger att 25 % mer stretch enkelt uppnås. Detta är särskilt effektivt när man arbetar i kallt väder med NRF som kräver en högre sträckprocent.

Borstar på Cut & Hold Sliderna gör Fusion 4:s prestanda ännu mer tillförlitlig genom att minska friktionen för att eliminera plastslitage, särskilt i varma eller våta förhållanden. Cut & holds har också en hydraulisk kran för att låsa kniven och håll det i öppet läge för enkel och säker underhåll.

En kontrollknappsats är monterad på baksidan av Fusion 4 Pro och Fusion 4 Plus så att operatören kan styra följande funktioner:

 

• Positionering av försträckarna övre/nedre                  • Bakre omslagsrulle upp/ner

• Start av inplastning / Paus                                                               • Cut and Hold

• Arbetsbelysning                                                                                • Två extra anpassningsbara knappar.

 

Alla maskiner i Fusion 4-serien har ökat Presstryck vilket resulterar i en mer välformad och balar med högre densitet.

Ny panelbelysning har lagts till på McHale Fusion 4 Pro och Fusion 4 Plus för att underlätta när föraren byter filmrullar när det är mörkt. Dessa lampor är snyggt monterade under maskinernas sidopaneler och kan tändas/släckas från kontrollkonsolen eller den bakre knappsatsen på maskinen.

Tillval

Beroende på maskinspecifikation finns det ett antal ytterligare tillval tillgängliga för maskiner i McHale Fusion 4-serien, inklusive: Valbara knivar, NRF/nätlastningsanordning, balställare och balvägnings- och fuktsystem.

Carl Andersson – Försäljningschef Sverige:

“Den nya Profi-Flo pickupen ger en förbättring av inmatningen och ökar kapaciteten. Kunderna är riktigt nöjda med möjligheten till en 1000 rpm växellåda. ISOBUS har också gjort hela pressningsarbetet enklare och roligare för förare ur ett kör- och underhållsperspektiv.”

ISOBUS-kompatibilitet

Alla McHale Fusion 4 Pro och Fusion 4 Plus-maskiner är ISOBUS-kompatibla som standard. McHale ISOBUS-maskiner kan kopplas in i vilken ISOBUS-traktoranslutning som helst och manövreras via traktorns egen terminal i hytten. Om kunden vill köra en ISOBUS-styrd maskin med en traktor som inte är ISOBUS-kompatibel kan de göra det genom McHale ISO-PLAY 7 eller ISO-PLAY 12-konsolen som finns som tillval. För att göra detta krävs en extra kabelsats för traktorn.

Relaterade artiklar