ANNONS

Ny stensamlare från Elho

Elho introducerar en ny stenplockare som har alla Scorpio- seriens beprövade egenskaper i ett mer kompakt paket. Nya Scorpio 430 är en kostnadseffektiv och smidig modell som kan användas även med mindre traktorer.

Elho Scorpio stenplockare har fått ett gott betyg runt om i hela världen. Hydrauldriften är flexibel och tillförlitlig, och den kan även reverseras. Pinnarna är gjorda av kraftigt Hardox 500 Tuf-stål och är mer hållbara än traditionella fjäderpinnar i stål. Alla behållarens komponenter är bultade och lätt utbytbara.

– Vår nya mindre Scorpio 430 har ett betydligt lägre pris än de större modellerna, Scorpio 550 och 710. Arbetsbredden på den nya modellen är 4,3 meter men i övrigt delar den samma grundegenskaper som de större modellerna. Även automatisk djupkontroll finns som tillval på den nya mindre modellen, säger Johan Löfbacka, produktutvecklingschef på Elho.

Nya Scorpio 430 kan användas med mindre och äldre traktorer, jämfört med de större modellerna. Scorpio 430 behöver bara ett hydraulflöde på 65 l/min från traktorn. Fyra dubbelverkande hydrauluttag rekommenderas, men tre räcker också genom att kombinera två av funktionerna. Nya Scorpio 430 har en hjulaxel, medan större Scorpiomodeller har en tandemhjulsaxel.

Den nya modellen kan plocka stenar som är mellan 25 och 400 millimeter stora. Körhastigheten är 1–7 km/h och arbetsdjupet 0–7 centimeter. Behållarens kapacitet är 1,5–2,0 kubikmeter och tipphöjden 2,4 meter, vilket gör det möjligt att tömma behållaren direkt i en dumpervagn.

Relaterade artiklar