ANNONS

Ny vält till buren Carrier

Inför höstsäsongen kan hydraulburna Carrier 300/350/400 levereras med SoilRunner – Väderstads senaste packarvält.En packarvält med Ø 575 mm i U-profil, väl anpassad till hydraulburen Carrier. U-profilen fylls direkt med jord och arbetar då jord mot jord.

SoilRunnern har utvecklats vid framtagning av Väderstads Carrier L och XL, 425-825, och är en u-profilvält där jord arbetar mot jord och lämnar en öppen bearbetad yta. Konstruktionen gör att välten inte sätter igen eftersom u-profilen är fylld av jord och slitaget blir lägre.

”Jord-mot-jord”

Den lämnar en öppen bearbetad yta och fungerar också mycket bra i blöta förhållanden.

– Principen med välten – jord-mot-jord, grundar sig på ett starkt kundönskemål om en vält om fungerar i lätta jordar i blöta förhållanden, utan att fösa, och som ger en bra struktur efter maskinen, säger Bernt Mårtensson, konceptutvecklare på Väderstad.

30 procent lättare

Carrier 300/ 350/400 med den nya packarvälten är mer än 30 procent lättare än SteelRunner vilket reducerar lyftkraftsbehovet avsevärt.

– Med den här välten kan även mindre traktorer under 150 hk enkelt hantera burna Carrier. Trots att vi har konstruerat dem med större diameter för att optimera funktionaliteten, har vi minskat vikten med upp till 30 procent, säger Bernt Mårtensson.qkd68cbqwkwd4qssm27i

Relaterade artiklar