Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

I dag ska vi tillbaka till Blue Wiking hulling team i skånska Kvidinge. I dagens avsnitt kommer vi bland annat få hur hur det är att sitta bakom ratten och...
Man brukar säga att gränsen för var höstrapsen är lönsam går vid Dalälven. Snart kan dock lantbrukarna norr om den få en egen oljegröda, nämligen fältkrassingen. Den tillåtna dosen av...
Sockerbetsodlare kommer i år att använda sockerbetsfrö som är betat med Force. Men det kan eventuellt innebära ett sämre skydd mot insektsangrepp. Nordzucker kalkylerar med ännu ett förlustår. Men förhoppningen...
I dagens program är vi med vid potatissättning på Bjärehalvön och så tar vi del av nya tips vad gäller gödsling till ekologiska odlingar.
Plöj ner lantbruksfilmen och få näring till jorden. I dagens program besöker vi Gaia som har uppfunnit ett biomaterial som man hoppas skall minska användandet av plast i lantbruket. Vi...
Det finns en chans att vi snart kommer se en nedgång i gödselpriserna – men inte förrän om ett par månader. I dagens program får vi höra mer om världsmarknadsläget...
Vår gäst idag är Håkan Håkansson från HIR Skåne, han skall få berätta hur det går i vårbruket så här långt.
På Söderberg och Haak i skånska Rinkaby valde man i år att tidigarelägga maskinvisningen och vi på Lantbruksnytt var med där, lördagen den första mars.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Positiv effekt med räntekampanjer
Tidig start för årets ärt sådd
30 år med struts
Lantbrukardrivet projekt mot renkavle
Nyheter inför Borgeby Fältdagar 2024
Intensiv underhållsperiod i Örtofta
SJA mer aktuella an någonsin
Lyckeby ökar odling av gensaxad potatis
Fortfarande osäker framtid om skattebefrielsen på biogas
Bristande dokumentation vid installation av solceller
Autonomt lantbruk är bättre för alla
Skyddad EU-beteckning för Gotlandslins
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Det finns flera projekt i Sverige som syftar till att öka pollinatörernas förekomst i landskapet. Mattias Hammarstedt från HIR Skåne ska berätta om några av dem i dagens måndagsintervju.
Digitalisering och transparens kommer prägla spannmålsmarknaden under de kommande åren. Det menar dagens måndagsgäst Felicia Bindekrans som är marknadsansvarig och medgrundare på Skira. Som vanligt innehåller dagens program även en nyhetsuppdatering med det senaste från spannmålsmarknaden.

I dagens måndagsintervju har Anders Niléhn besök av Mattias Andersson från DataVäxt för samtal om lantbrukets digitalisering. Något som inte längre undgår någon då data används för att styra maskiner, samla in data över arbete samt göra all information tillgänglig för dem som har behov av den.

 Vi har också...
I dagens måndagsintervju möter vi experten som ska spetsa LRF:s hållbarhetsarbete.
Allt fler lantbrukare satsar på solceller, men fallgroparna är många – ofta saknas kunskap och erfarenhet hos installatörerna. Vi har bjudit in Ola Carlsson från Länsförsäkringar för att ta reda på hur man enklast undviker problemen.
I dagens måndagsintervju reder vi ut vad som krävs för att sötpotatis ska bli en större gröda i Sverige. Dagens gäst är Oskar Hansson från HIR Skåne. Som vanligt blir det även en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Magnus Nilsson från Hushållningssällskapet. Han har lett ett tvåårigt projekt som studerar om man kan utesluta fosforn i startgivan för fodermajs. Det skulle kunna leda till mindre övergödning och att odlaren sparar pengar.
Stölder är ett stort problem inom lantbruket, men ny forskning visar att färre än hälften av alla brott blir polisanmälda. I dagens måndagsintervju ska Stina Bengtsson berätta mer om sin studie bland 570 lantbrukare, maskinentreprenörer och åkare.