Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Östorps Bevattning

Senaste programmen

I fredagens program berättar vi om hur Riksbanken nu tar nya tag mot inflationen. Räntan höjs med en halv procent. Nya gropen gjorde succé på fältdagarna.
I torsdagens program träffar vi tyska Grimme som kommer med nyheter inom både sättning och upptagning. Vi besöker även Kverneland, vars kvalitetssatsning nu börjat bära frukt.
I onsdagens program är vi på plats på Borgeby Fältdagar. Det handlar också om äggbranschens pågående stålbad.
Vi fortsätter att rapportera från Kvernelands pressdagar i italienska Bologna och i dagens program handlar det om nya plogar och så stiger priset på begagnade lantbruksmaskiner och vi pratar med...
Efter veckor av stigande spannmålspriser så korrigerade nu marknaden prisnivån och samtliga grödor föll kraftigt på börserna i Chicago och Paris.
I dagens program handlar det om vertikal odling och så sammanfattar vi som vanligt några av veckans viktigaste händelser.
Vi besöker HIR-Skåne för att få reda på allt nytt inför majsdagen den 7 september och så rapporterar vi om SLU:s kartläggning om prisökningarnas effekter inom lantbruksföretagen.
Sötlupin kan vara en gröda för livsmedelsproduktion samtidigt som den är intressant i växtföljden. Lantbruksnytt besöker Baljväxtnätverket som förklarar mer och så beger vi oss till världens nordligaste bryggeri som...
Agricam

Senaste inslagen

Kraftigt dyk i ekoskörden
Kverneland köper italienska Roc
Intressanta traktorer i Årets Traktor 2023
Grimme visar nytt och begagnat
McHale – både för stora och små
Toppmodern växtförädling snabbar på processen
Ensilagebalen en relativt modern företeelse
Förbättrad fodereffektivitet för lamm
Gällivare ska odla grönsaker med spillvärme
Mylla vill förändra hur vi handlar mat
Årets Traktor 2023 har startat
Ökad Spannmålsförsäljning
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

I dagens måndagsintervju har vi besök av Jörgen Bengtsson från LRF Konsult som berättar om Lantbruksbarometern.
Jonas Arvidsson, VD på Lantmännen Maskin, är vår gäst i dagens måndagsintervju. Han berättar om lantbruksmaskinbranschen och alla de förändringar som sker där.
I dag har vi Kristina Yngwe från Centern i studion, det är Tobias Malmberg som frågar ut henne om var hon och centern står vad gäller viktiga lantbruksfrågor, och så en rapport från spannmålsmarknaden där priset på vete och majs går upp.
Gäst i dagens måndagsintervju är industridoktorand Sandra Lindström från Hushållningssällskapet Skåne. Hon ger konkreta tips till lantbrukare som sysslar med oljeväxter. Vi har också en färsk rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens Lantbruksnytt får du en uppdatering på spannmålspriserna i världen och i måndagsintervjun har vi besök av Mikael Jeppsson, spannmålschef på Lantmännen.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Höstgrödorna ser fina ut på norra halvklotet och vårbruket flyter på bra. Gäst i vår måndagsintervju är Torbjörn Lithell från HK Scan som berättar om animalieproduktionen och slakteribranchens utmaningar framöver.
I dagens program har vi en rapport om spannmålsmarknaden som visar stigande priser på vete och majs samt fallande priser på soja. Och så har vi premiär för vårt måndagsprogram med en längre intervju med Erik Stjerndahl vd för HIR Skåne, som berättar om Borgeby fältdagar.