Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Bonnet

Senaste programmen

Lantbruksnytt onsdag handlar om hur konsumenters lågprisjakt har fått ekologiskt att tappa stora volymer i dagligvaruhandeln, med negativ påverkan på svensk eko-produktion. Vete tåligare mot svartrost och gulrost förädlas fram...
Nu satsar Lyckegård för att ta ut multiredskapet System Cameleon i världen. Och vi berättar om en ny metod för småskalig ammoniakproduktion som kan hjälpa till att göra lantbruket självförsörjande.
Spannmålspriserna föll åter neråt. Nu tror många marknadsbedömare att vi har nått botten och att priserna kommer att stabilisera sig alternativt vända uppåt igen.
I dagens program handlar det om att dansk grisproduktion minskar dramatiskt och att slakterierna saknar grisar och så blir det som vanligt en sammanfattning av veckans viktigaste händelser.
I dagens program förklarar LRF varför de gick från rekordår med miljardöverskott 2021 till kraftiga minusresultat 2022. Och för grisproducenter har ekonomin balanserats, men riskerna har ökat.
Skånemejerier uppmanar sina producenter att minska på produktionen eller upphöra med mjölkproduktionen i förtid men Arla har inga planer på att ta in mindre mjölk från leverantörerna. Och Gunnarshögs gård...
Vita rapsfält, Gunnarshög testar en ny sort i år med vita blommor och annan karaktär på oljan. I dagens Lantbruksnytt besöker vi Erik Nilsson på Gunnarshög och så berättar Gård...
I onsdagens Lantbruksnytt har vi kikat på nyttan med att lära sig traktorns GPS. Lantbrukare behöver göra nödvändiga investeringar för framtiden men det ekonomiska läget bromsar. LRF förklarar vilka konsekvenser...
Svenskafoder

Senaste inslagen

Aktiebolag DK
Spannmålsbönderna
Antagning till Bollerup
EU-avfall
xima blir premiummedlem
Giftfri odling
Bollerups uppfinning
Vingård
Vintraktor
Ogräs i höstspannmål
Projektet stadsbruk
Vallen inför årets första skörd
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

I dagens måndagsintervju pratar vi om arbetet med att få ut nyanlända i de gröna näringarna. Landsbygdsrådgivare Christer Yrjas från Hushållningssällskapet berättar om matchningsprojekt i Skåne i samarbete med Arbetsförmedlingen.
I dagens måndagsintervju har vi besök av Jörgen Bengtsson från LRF Konsult som berättar om Lantbruksbarometern.
Jonas Arvidsson, VD på Lantmännen Maskin, är vår gäst i dagens måndagsintervju. Han berättar om lantbruksmaskinbranschen och alla de förändringar som sker där.
I dag har vi Kristina Yngwe från Centern i studion, det är Tobias Malmberg som frågar ut henne om var hon och centern står vad gäller viktiga lantbruksfrågor, och så en rapport från spannmålsmarknaden där priset på vete och majs går upp.
Gäst i dagens måndagsintervju är industridoktorand Sandra Lindström från Hushållningssällskapet Skåne. Hon ger konkreta tips till lantbrukare som sysslar med oljeväxter. Vi har också en färsk rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens Lantbruksnytt får du en uppdatering på spannmålspriserna i världen och i måndagsintervjun har vi besök av Mikael Jeppsson, spannmålschef på Lantmännen.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Höstgrödorna ser fina ut på norra halvklotet och vårbruket flyter på bra. Gäst i vår måndagsintervju är Torbjörn Lithell från HK Scan som berättar om animalieproduktionen och slakteribranchens utmaningar framöver.
I dagens program har vi en rapport om spannmålsmarknaden som visar stigande priser på vete och majs samt fallande priser på soja. Och så har vi premiär för vårt måndagsprogram med en längre intervju med Erik Stjerndahl vd för HIR Skåne, som berättar om Borgeby fältdagar.