Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Adama

Senaste programmen

Bayer Crop Science lanserar ny tjänst som ska underlätta beslutsfattandet vid gräsogräsbekämpningar på våren. Och Lantmännen storsatsar i Uddevalla hamn. Ny anläggning för 500 miljoner ska stå klar 2028.
I dagens program berättar rådgivare på HIR om vilka nya växtskyddsmedel som kommer och vilka som försvinner till säsongen och så gör vi ett besök hos den tjeckiska maskintillverkaren Bednar.
I onsdagens utsändning av Lantbruksnytt handlar det om vad som krävs för fortsatt lönsamhet inom lantbruket 2024. Det handlar också om att konsumenterna nu tycks ha vant sig vid de...
Det lönar sig att demonstrera. Dagens program handlar om att EU går lantbrukarna tillmötes och så besöker vi Swedish Agro Machinerys anläggning i Halland för att se hur det gått...
Lantbruksnytt måndag bjuder i vanlig ordning på en rapport från spannmålsmarknaden där priserna forsätter att pressas, trots små lager.
I dagens program berätta vi om att det blir en hel del höstgrödor som behöver sås om i vår, omsådd som beräknas med satellit. Och så blir det som vanligt...
I dagens program handlar det om hur man bekämpar renkavle på bästa sätt och så besöker vi en dansk tillverkare av armklippare, nämligen GreenTec som har många innovationer.
Digital förstahjälpen räddar liv. Om det handlar dagens program där det framgår att varje år dör 50-55 personer i Sverige i arbetsrelaterade olyckor. Och så handlar det om Adamas nya...
Svenskafoder

Senaste inslagen

Lemken Karat
Mobila grisstall
SLU satsar på Götala nöt- och lammköttscentrum
Väderstad Tempo
Gårdsmärkt rapsgris
Kläder i grisbesättningar
Intermat 2018
EU-bonden
Aniagra gick vidare
Höstrapsdagen på Råbelöf gård
Aniagra fick fågelinfluensa
Pivotbevattning från Lindsay
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Den största utmaningarna för LRF Ungdomen är främst kapitalfrågan vid växling mellan generationer, det menar Emil Hjalmarsson ordförande för LRF Ungdomen Skåne som är gäst i vår måndagsintervju.
I dagens måndagsintervju pratar vi om arbetet med att få ut nyanlända i de gröna näringarna. Landsbygdsrådgivare Christer Yrjas från Hushållningssällskapet berättar om matchningsprojekt i Skåne i samarbete med Arbetsförmedlingen.
I dagens måndagsintervju har vi besök av Jörgen Bengtsson från LRF Konsult som berättar om Lantbruksbarometern.
Jonas Arvidsson, VD på Lantmännen Maskin, är vår gäst i dagens måndagsintervju. Han berättar om lantbruksmaskinbranschen och alla de förändringar som sker där.
I dag har vi Kristina Yngwe från Centern i studion, det är Tobias Malmberg som frågar ut henne om var hon och centern står vad gäller viktiga lantbruksfrågor, och så en rapport från spannmålsmarknaden där priset på vete och majs går upp.
Gäst i dagens måndagsintervju är industridoktorand Sandra Lindström från Hushållningssällskapet Skåne. Hon ger konkreta tips till lantbrukare som sysslar med oljeväxter. Vi har också en färsk rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens Lantbruksnytt får du en uppdatering på spannmålspriserna i världen och i måndagsintervjun har vi besök av Mikael Jeppsson, spannmålschef på Lantmännen.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Höstgrödorna ser fina ut på norra halvklotet och vårbruket flyter på bra. Gäst i vår måndagsintervju är Torbjörn Lithell från HK Scan som berättar om animalieproduktionen och slakteribranchens utmaningar framöver.