Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Bonnet

Senaste programmen

I dagens program besöker vi Väderstad som satsar för framtiden och bygger ut fabriken rejält. Vi besöker också en grisproducent som fixar billigare produktion genom nytt modernt stall.
Vi inleder veckan med det senaste från spannmålsmarknaden. Där kan vi konstatera att priset på raps fallit rejält den senaste tiden och har nu halverats jämfört med för ungefär ett...
I dagens program handlar det om ASF i Singapore vilket medfört att Filippinerna stoppat all import av griskött från landet och så har vi en nyhetssammanfattning från veckan som gått.
I dagens program besöker vi en lite udda animalieproducent. Lantbruksnytt besöker nämligen Bengts Bison och så berättar en skånsk lantbrukare om sina strategier inför kommande odlingssäsong.
Investeringsviljan minskar till följd av räntehöjningarna. I dagens program ger Sparbanken Skåne sin syn på den ekonomiska utvecklingen. Och så ska ett nytt kunskapsnav stärka konkurrensen inom primärproduktionen.
VikingGenetics snabbar på processen för att föda upp högproducerande, fodereffektiva och lågutsläppande kor. Om detta handlar dagens program som även redogör för resultatet av den senaste Lantbruksbarometern från Sparbankerna.
I onsdagens Lantbruksnytt kikar vi på bladmögelresistent King Edward som finns färdig på SLU. Men den får inte säljas då den klassas som GMO. Samt att lantbrukare var mer benägna...
Ordentligt med kvävegödsling och gärna radmyllad sådan, kan i år bli lönsamt för betodlare. Och vi har tittat på John Deeres uppdaterade exakthack som för många kan vara en kapacitetshöjare.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Aktiebolag DK
Spannmålsbönderna
Antagning till Bollerup
EU-avfall
xima blir premiummedlem
Giftfri odling
Bollerups uppfinning
Vingård
Vintraktor
Ogräs i höstspannmål
Projektet stadsbruk
Vallen inför årets första skörd
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

En längre intervju med Lantmännens styrelseordförande Per Lindahl.
Företrädare för DataVäxt, Lantmännen Maskin och HIR Skåne berättar om det uppkopplade lantbruket och alla fördelar det kan medföra för ökad kontroll över såväl maskinerna som gårdens ekonomi.
En ovanligt utdragen betkampanj är avslutad. Betförsörjningschefen Birger Olsson från Nordic Sugar ska ge oss detaljerna i dagens måndagsintervju.
Sverige behöver stärka sitt skydd av jordbruksmark menar Anders Larsson, forskare vid SLU Alnarp, en av de drivande krafterna bakom föreningen Den Goda Jorden. Idag är han på besök i vår måndagsintervju. Som vanligt rapporterar vi även från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Anders Bauer växtodlingsrådgivare från HIR Skåne som berättar om vårgrödor och sortförsök.
I dagens Lantbruksnytt blir det en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden. I måndagsintervjun har vi besök av Tornums förre vd Per Larsson som idag har rollen som senior advisor på företaget.
I dagens Lantbruksnytt intervjuas Frans Brodde från HIR Skåne som pratar om precisionsodling och tjänsten Markkartering.se. Det blir också en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens program går vi igenom jordbruksstöd för 2020 med hjälp av HIR Skånes Ingemar Henningsson. Vi rapporterar också från spannmålsmarknaden.