Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Bonnet

Senaste programmen

Vi inleder veckan med en rapport från spannmålsmarknaden där vetepriserna faller tillbaka på börserna efter förra veckans uppgång.
Har du missat något av veckans rapportering? I dagens program sammanfattar vi veckans nyheter i ett svep. Vi berättar också vem som vann i förra veckans tävling. Det blir även...
Lantbruksnytt tittar på en traktor med både diesel- och elmotor och så förklarar föreningen Ekologiska Lantbrukarna varför det produceras och säljs allt mindre ekologiska livsmedel i Sverige.
Ytterligare räntehöjningar pressar landets lantbrukare och Anders Hansson på Sparbanken Skåne ger sin syn på saken. Vi tittar även på den största traktorn från Case IH genom tiderna i dagens...
EU:s Jordbruks- och Fiskeråd diskuterade i veckan importstoppet för ukrainsk spannmål i tre av grannländerna och rådet anser att Ukraina överreagerar då de trots allt exporterar mycket nu och så...
I dagens program om att Svensk Handel kräver en ursäkt från ledande politiker efter att ha blivit anklagade för att driva på prisutvecklingen. Och orosmoln i lantbruket leder till att...
I tisdagens utsändning av Lantbruksnytt handlar det om att försöket med signalgröda i majs mot vildsvinsangrepp har börjat visa resultat och om en ny agentur för polska Pronar.
Vi börjar veckan med en uppdatering från spannmålsmarknaden. Och fler vildsvinsfynd påträffades i helgens sökinsats i Västmanland.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Smidig försäljning med Skira Handel
Fin rapsskörd i Vellinge
Övervakningssystem för lantbrukare
Mekanisk bekämpning av ärter
Lantbruksplastens miljöpåverkan
Amazones nya plog
Nya regelverk för drönare
Sniglar i höstraps
Tröskning hybridkorn
NovaCut
Holmsbergs gård
Quadtrac
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Idag ska vi träffa Mats Jönsson, Sverige-ansvarig för Lemken. Vi har träffat honom hemma på gården där han bland annat berättar hur det är att kämpa in ett märke på en marknad som bitvis kan vara ganska konservativ.
En längre intervju med Lantmännens styrelseordförande Per Lindahl.
Företrädare för DataVäxt, Lantmännen Maskin och HIR Skåne berättar om det uppkopplade lantbruket och alla fördelar det kan medföra för ökad kontroll över såväl maskinerna som gårdens ekonomi.
En ovanligt utdragen betkampanj är avslutad. Betförsörjningschefen Birger Olsson från Nordic Sugar ska ge oss detaljerna i dagens måndagsintervju.
Sverige behöver stärka sitt skydd av jordbruksmark menar Anders Larsson, forskare vid SLU Alnarp, en av de drivande krafterna bakom föreningen Den Goda Jorden. Idag är han på besök i vår måndagsintervju. Som vanligt rapporterar vi även från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Anders Bauer växtodlingsrådgivare från HIR Skåne som berättar om vårgrödor och sortförsök.
I dagens Lantbruksnytt blir det en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden. I måndagsintervjun har vi besök av Tornums förre vd Per Larsson som idag har rollen som senior advisor på företaget.
I dagens Lantbruksnytt intervjuas Frans Brodde från HIR Skåne som pratar om precisionsodling och tjänsten Markkartering.se. Det blir också en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.