Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Söderber & Haak

Senaste programmen

Sverige är på väg att tappa kontrollen över vargförvaltningen. I dagens program handlar det om utökad vargjakt och om Pöttingers nya pressar.
Rekordhöga elpriser och jordbruksmark som försvinner på agendan i fredagens Lantbruksnytt
Torsdagens Lantbruksnytt handlar om att säsongen för gnagare drar igång på allvar och det gäller att jobba förebyggande mot skadedjuren. Vi tittar också på fördelar med separering och hack av...
Vildsvinsskador tvingade Valsegården till en tidig majsskörd i fjol. Det blev ett bra ensilage och nu skördar de tidigt i år igen. Det handlar dagens program om samt nya burna...
Nordic Beet Research håller kurs för betodlare för att öka sockerskörden. Och Claas rullar runt i landet med sitt turnékoncept - färdigkopplade ekipage som kan testas direkt hemma på gården.
Välkommen till en ny vecka med Lantbruksnytt. Vi inleder i vanlig ordning med en rapport från spannmålsmarknaden.
Söndag och därför sammanfattar vi i vanlig ordning veckan med svepet.
Lördagsprogrammet handlar om nya Claas Trion, tröskmodeller som ger stor möjlighet till variation. Specialsökande hundar inom lantbruket kan bli användbara i framtiden för att spåra ogräs.
Foodhills

Senaste inslagen

Ökat tryck i stenutlösningen
Dansk kampanj i kamp mot ASF
Länsstyrelsen inspirerade ekoodlarna
Gödseln är 50 procent dyrare
15 hektar i timmen
Snabb stärkelseinlagring med ny sorts ensilagemajs
KvickFinn 6200
Allt färre ekokampanjer i handeln
Horsch redo för glyfosatförbud
Skördenedskrivning för en halv miljard
Pressar för tyngre balar
Sverige på väg att tappa kontrollen över vargförvaltningen
Ormatorps Gård

Tidigare måndagsintervjuer