ANNONS

Ny vd på Fole Kvarn

Vd-posten på Svenska Foders helägda dotterbolag Fole Kvarn är nu tillsatt. Efterträdare till delägaren och förre vd Lars Johansson blir Andreas Sorby.
Andreas Sorby är 33 år gammal, född och uppvuxen på en släktgård på norra Gotland där hans föräldrar idag bedriver ekologisk köttproduktion. Andreas har arbetat inom lantbruksbranschen fullt ut sedan han avslutade sina lantmästarstudier på Alnarp 2007.
Han har arbetat både som växtodlingssäljare inom Lantmännen Lantbruk samt som maskinsäljare inom Lantmännen Maskin. Han har även arbetat en tid på LRF-konsult samt som arbetande rättare på Rangeltorp Säteri i Västergötland. Senast kommer han från BPI Formipac där han arbetat som Area Sales Manager.
Johan Nordenblad, vd i Svenska Foder är nöjd med att ha hittat en person som har god kännedom om marknadsområdet Gotland och som är kompetent och drivande:
– Andreas har stort fokus på affärer och är en driven säljare. Han har dessutom en naturlig kännedom om marknadsområdet Gotland. Detta är kvaliteter vi har sökt hos en efterträdare, och har funnit i Andreas.
Svenska Foder ser Gotland som en väldigt spännande och intressant marknad med många duktiga producenter, och ägandet i Fole Kvarn är väldigt inspirerande och dynamiskt.  – Organisationen är väl uppbyggd och har ett driv och en vilja att utvecklas som vi verkligen uppskattar, säger Johan Nordenblad. Med Andreas på plats kan vi fortsätta den fina utveckling som vi sett i Fole Kvarn.
Andreas Sorby själv ser fram emot att börja på den nya arbetsplatsen:
– Jag har tänkt att jag skulle vilja komma hem till Gotland igen någon gång, säger Andreas Sorby. Nu dök möjligheten upp. Eftersom jag har haft mycket kontakt med Svenska Foder i min nuvarande position och har känt av den positiva andan som finns i Svenska Foder, är det ett uppdrag som jag ser fram emot att ta mig an.
– Fole Kvarn har ett mycket gott rykte på Gotland och jag vill att vi ska fortsätta att utveckla detta arbete med långsiktiga, goda och nära relationer till lantbrukarna här, avslutar han.
Andreas S-1

Relaterade artiklar