Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Adama

Senaste programmen

I dagens program besöker vi Friskagården där man valt att satsa på den exklusiva nötköttsrasen Wagyu. Dessutom pratar vi med Sverigechefen för Lemken om företagets framtid. Lemken satsar trots oroliga...
I dagens program berättar vi om ett informellt möte mellan Europas jordbruksministrar i Holland där vår reporter Anna Falk var på plats. Dessutom berättar vi om företagsjouren i Jönköpings som...
I dagens program besöker vi två viktiga stämmor. Det är Grisföretagarnas årsstämma som i år var i Norrköping samt årsmöte för föreningen Sveriges spannmålsodlare som träffades utanför Ystad.
I dagens program rapporterar vi från mässan Maskinexpo i Stockholm. Dessutom pratar vi med LRF Östergötlands ordförande Peter Borring som varit med och arbetat fram den regionala livsmedelsstrategin där.
I dagens program så kartlägger vi hur långt de regionala livsmedelsstrategierna har kommit. Fyra län har inte ens börjat med arbetet. Dessutom rapporterar vi om mjölkdebatten i Europaparlamentet igår.
I dagens program kommenterar LRF:s förbundsordförande Helena Jonsson den ombildade regeringen. Och så rapporterar vi från LRF:s riksförbundsstämmans andra dag där flera av diskussionerna handlade om vilt.
I dagens program rapporterar vi från LRF-stämman på Sånga Säby. Och så har vi en intervju med en av de första lantbrukarna som byggde egen biogasanläggning på sin gård för...
I dagens program pratar vi med Svenska Fåravelsförbundets ordförande Magnus Jönsson om deras årsstämma i fredags. Dessutom berättar vi om att många motioner på LRF:s riksförbundsstämma handlar om viltfrågor. Vi...
Svenskafoder

Senaste inslagen

Karlfälts gård del 2
Digital mötesplats för överkapacitet
Nils Holgerssongymnasiets kosläpp
Barenbrug Nutrifibre
Oro kring nya dataskyddsförordningen
Morotsförsök mot Acrotheciumröta
Skånefrö satsar på biokol
Fler nyheter från Tech Agro
Blå texel
LRF regeringsförklaring
Sen betsådd 2018
Vårbruket i Västergötland
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Idag ska vi träffa Mats Jönsson, Sverige-ansvarig för Lemken. Vi har träffat honom hemma på gården där han bland annat berättar hur det är att kämpa in ett märke på en marknad som bitvis kan vara ganska konservativ.
En längre intervju med Lantmännens styrelseordförande Per Lindahl.
Företrädare för DataVäxt, Lantmännen Maskin och HIR Skåne berättar om det uppkopplade lantbruket och alla fördelar det kan medföra för ökad kontroll över såväl maskinerna som gårdens ekonomi.
En ovanligt utdragen betkampanj är avslutad. Betförsörjningschefen Birger Olsson från Nordic Sugar ska ge oss detaljerna i dagens måndagsintervju.
Sverige behöver stärka sitt skydd av jordbruksmark menar Anders Larsson, forskare vid SLU Alnarp, en av de drivande krafterna bakom föreningen Den Goda Jorden. Idag är han på besök i vår måndagsintervju. Som vanligt rapporterar vi även från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Anders Bauer växtodlingsrådgivare från HIR Skåne som berättar om vårgrödor och sortförsök.
I dagens Lantbruksnytt blir det en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden. I måndagsintervjun har vi besök av Tornums förre vd Per Larsson som idag har rollen som senior advisor på företaget.
I dagens Lantbruksnytt intervjuas Frans Brodde från HIR Skåne som pratar om precisionsodling och tjänsten Markkartering.se. Det blir också en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.