ANNONS

Tornum levererar komplett torkhus i kommunal upphandling

Tornum AB har i dag undertecknat kontrakt med Sollentuna kommun om uppförande av torkhus med totalentreprenad vid Väsby gård, Sollentuna.

Spannmålsanläggningen innefattar en torkhusbyggnad med inlastning, varmluftstork, luftningsfickor samt utlastningsficka. Bränslet för uppvärmningen av torkluften är träpellets med en maxeffekt av 300kW.

 

– Denna affär är ett kvitto på att vi är konkurrenskraftiga i både stora och små byggnationer inom lantbruk och industrin. Kommunens upphandlare var mycket tydliga i sin förfrågan med att entreprenörerna måste följa gällande lagstiftning med beräkningar och spårbarhet i bärande konstruktioner och att anläggningen kommer besiktas och CE-märkas som en enhet, säger Emil Heplinger, säljare på Tornum.

Emil Heplinger, säljare på Tornum

Väsby och Bögs Gård drivs av familjen Ström sedan 1856 och de är nu femte generationen som arrenderar gård och mark av Sollentuna kommun. Till gårdarna hör ca 100 hektar mark och ytterligare ca 300 hektar beten som arrenderas i närområdet. Gården är till 90 % självförsörjande på hö, havre och korn. Vid Bögs gård finns även kommunens visningsgård. Här kan förskolegrupper, skolklasser och allmänheten på nära håll möta djuren på en bondgård.

Relaterade artiklar