Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Bonnet

Senaste programmen

I dagens program får vi en exklusiv visning av den berömda Gropen på Borgeby Fältdagar. Dessutom visar vi maskiner från Hardis visning i Danmark i förra veckan.
Det har blivit stor oro på marknaden sedan det står klart att Storbritannien lämnar EU, I dagens program intervjuar vi företrädare för slakterinäringen om hur de tror sig påverkas. Och...
I dagens program fortsätter vi vår rapportering om folkomröstningen i Storbritannien. Vi får tips från en bankchef vad du ska tänka på som lantbrukare i oroliga tider. Dessutom rapporterar vi...
I dagens program rapporterar vi om hur Storbritanniens utträde ur EU påverkar lantbrukarna. Dessutom har vi besökt Lilla Slätte ekodag där fokus låg på markvård.
I dagens program så rapporterar vi från Krones pressdag i Ungern i veckan. Dessutom berättar vi om ett unikt projekt i Jönköping där 18 betande får ska bekämpa Jättebjörnlokan.
Hej o välkomna till Lantbruksnytt. Idag besöker vi en av de äldsta lantbruksmaskintillverkarna som valt att satsa sig genom de tuffa tiderna. O mässäsongen är här och i nästa vecka...
Dagens program bjuder på flera nyheter inom maskinbranschen. Kverneland visar upp sina nya maskiner för vallskörd och så gör vi ett besök hos Gunnar Nilssons maskin som går mot strömmen...
I dagens program möter vi Ove Karlsson på Öveds Kloster som anser att svenska lantbrukare är för dåliga på att marknadsföra sina produkter och så har vi ett reportage från...
Svenskafoder

Senaste inslagen

Cirkulär fiskodling i Ljusdal
KLF Årsstämma
Vallens gård
BASFs nitrifikationshämmare till flytgödsel
Afrikansk svinpest del 2
Afrikansk svinpest del 1
Lemken Karat
Mobila grisstall
SLU satsar på Götala nöt- och lammköttscentrum
Väderstad Tempo
Gårdsmärkt rapsgris
Kläder i grisbesättningar
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Idag ska vi träffa Mats Jönsson, Sverige-ansvarig för Lemken. Vi har träffat honom hemma på gården där han bland annat berättar hur det är att kämpa in ett märke på en marknad som bitvis kan vara ganska konservativ.
En längre intervju med Lantmännens styrelseordförande Per Lindahl.
Företrädare för DataVäxt, Lantmännen Maskin och HIR Skåne berättar om det uppkopplade lantbruket och alla fördelar det kan medföra för ökad kontroll över såväl maskinerna som gårdens ekonomi.
En ovanligt utdragen betkampanj är avslutad. Betförsörjningschefen Birger Olsson från Nordic Sugar ska ge oss detaljerna i dagens måndagsintervju.
Sverige behöver stärka sitt skydd av jordbruksmark menar Anders Larsson, forskare vid SLU Alnarp, en av de drivande krafterna bakom föreningen Den Goda Jorden. Idag är han på besök i vår måndagsintervju. Som vanligt rapporterar vi även från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Anders Bauer växtodlingsrådgivare från HIR Skåne som berättar om vårgrödor och sortförsök.
I dagens Lantbruksnytt blir det en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden. I måndagsintervjun har vi besök av Tornums förre vd Per Larsson som idag har rollen som senior advisor på företaget.
I dagens Lantbruksnytt intervjuas Frans Brodde från HIR Skåne som pratar om precisionsodling och tjänsten Markkartering.se. Det blir också en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.